Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών όπως χρησιμοποιώ το απλό, κανονικό βερνίκι; – Διάρκεια και φθορά στο ημιμόνιμο μανικιούρ – 8 συχνές ερωτήσεις

To ημιμόνιμο μανικιούρ διαρκεί περισσότερο από το απλό βερνίκι νυχιών και εφαρμόζεται είτε σε τεχνητά νύχια -gel ή ακρυλικό-, είτε απευθείας στο φυσικό νύχι.

Η διαδικασία που ακολουθείται για την εφαρμογή του ημιμόνιμου μανικιούρ είναι ακριβώς η ίδια με το απλό βερνίκι νυχιών, με μόνη διαφορά τη χρήση λάμπας UV ή LED (ή φούρνου) μετά από κάθε εφαρμογή του προϊόντος στα νύχια.

Τα πλεονεκτήματα του ημιμόνιμου μανικιούρ είναι τα εξής:

  • Διαρκεί περισσότερο από το απλό βερνίκι (έως και 3 εβδομάδες).
  • Το αποτέλεσμα είναι πιο έντονο και λαμπερό σε σχέση με το απλό βερνίκι λόγω της ειδικής σύνθεσης του ημιμόνιμου μανικιούρ.
  • Προστατεύει τα νύχια από το σπάσιμο και τα βοηθά να μεγαλώνουν περισσότερο και πιο προστατευμένα.
  • Στεγνώνει πολύ γρήγορα, επειδή τα νύχια τοποθετούνται στο ειδικό φουρνάκι. Όταν τελειώσει η διαδικασία εφαρμογής του ημιμόνιμου μανικιούρ, το χρώμα στα νύχια σας είναι εντελώς στεγνό και δεν χρειάζεται να περιμένετε καθόλου.

8 συχνές ερωτήσεις σχετικά με το ημιμόνιμο μανικιούρ:

1) Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών όπως χρησιμοποιώ το απλό, κανονικό βερνίκι;

Το βερνίκι νυχιών σε μορφή τζελ έχει σχεδιαστεί ειδικά για να χρησιμοποιείται με φως UV ή LED για να σκληρύνει το βερνίκι, δημιουργώντας ένα μακράς διάρκειας και ανθεκτικό φινίρισμα. Ως εκ τούτου, δεν συνιστάται η χρήση βερνικιού τζελ ως κανονικό βερνίκι νυχιών χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό. Το βερνίκι τζελ ενδέχεται να μην στεγνώσει σωστά και μπορεί εύκολα να σπάσει ή να ξεκολλήσει, με αποτέλεσμα να έχει μικρότερο χρόνο φθοράς. Επιπλέον, το βερνίκι τζελ είναι συνήθως πιο παχύρρευστο και είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί χωρίς τη χρήση ασετόν.

Εάν θέλετε να επιτύχετε ένα μανικιούρ μακράς διάρκειας και επαγγελματικής εμφάνισης, είναι καλύτερο να επενδύσετε σε ένα φως UV ή LED και να χρησιμοποιήσετε το βερνίκι νυχιών σε τζελ όπως προβλέπεται. Ωστόσο, αν δεν έχετε πρόσβαση σε αυτά τα εργαλεία, υπάρχουν πλέον στην αγορά ορισμένα βερνίκια που μοιάζουν με τζελ, τα οποία δεν απαιτούν φως για να σκληρυνθούν και μπορούν να προσφέρουν παρόμοιο αποτέλεσμα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει προσεκτικά την ετικέτα και τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε βερνίκι τύπου τζελ χωρίς φως.

2) Αποδυναμώνει το δέρμα κάτω από το νύχι;

Όλα τα βερνίκια μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση. Στην περίπτωση ενός ημιμόνιμου βερνικιού νυχιών, το προϊόν είναι πιο αδιαφανές και έχει παχύτερο στρώμα από ένα κανονικό, οπότε το δέρμα κάτω από το νύχι μπορεί να δυσκολευτεί περισσότερο να αναπνεύσει. Ωστόσο, αν το βερνίκι είναι καλής ποιότητας και φροντίζουμε σωστά το νύχι εφαρμόζοντας καθημερινά έλαια, θα διατηρήσουμε το δέρμα ενυδατωμένο και υγιές.

Συμβουλή: ενυδατώνετε τα νύχια καθημερινά με ειδικά έλαια.

3) Επηρεάζει την υγεία του νυχιού;

Και πάλι, εξαρτάται από την ποιότητα του προϊόντος ή αν κάνουμε καλή συντήρηση ή όχι. Αν περιμένουμε πολύ καιρό για να ξανακάνουμε το μανικιούρ μας, το στρώμα του βερνικιού μπορεί να σηκωθεί και η υγρασία μπορεί να εισχωρήσει ανάμεσα στο βερνίκι και το νύχι, δημιουργώντας ένα πρόσφορο έδαφος για μύκητες και βακτήρια που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε μολύνσεις.

Για να το αποφύγουν αυτό, κάποιες από εμάς επιλέγουν να αφαιρέσουν μόνες τους το βερνίκι, όταν αρχίζει να χαλάει, αλλά αυτό δεν είναι καλή ιδέα, γιατί με το στρώμα του βερνικιού μπορεί να φύγει κι ένα λεπτό στρώμα του ίδιου του νυχιού, αποδυναμώνοντας έτσι το φυσικό νύχι.

Συμβουλή: Συντηρήστε τακτικά το μανικιούρ -κάθε 15 ημέρες το πολύ- στο ινστιτούτο αισθητικής σας για να εξασφαλίσετε την τέλεια πρόσφυση του σμάλτου.

4) Οι υπεριώδεις ακτίνες, μπορούν να βλάψουν το δέρμα μου;

Δεν είναι μυστικό ότι οι υπεριώδεις ακτίνες UV μπορούν να βλάψουν πολύ το δέρμα. Ωστόσο, η έκθεση κάθε χεριού σε αυτό το φως κατά τη διάρκεια ενός ημιμόνιμου μανικιούρ δεν φτάνει το ένα λεπτό, οπότε η δόση που λαμβάνεται είναι πολύ χαμηλή.

Δεν βλάπτει να εφαρμόζουμε αντηλιακό στα χέρια μας όταν κάνουμε αυτό το είδος μανικιούρ.

Συμβουλή: Εφαρμόστε αντηλιακό στα χέρια σας πριν κάνετε μανικιούρ ή επιλέξτε κέντρα αισθητικής που χρησιμοποιούν λαμπτήρες LED, που απαιτούν λιγότερο χρόνο για να στεγνώσει το προϊόν.

5) Διαρκεί το ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις;

Όχι. Εξαρτάται από τη δραστηριότητα που κάνουμε και τον τύπο του νυχιού που έχουμε. Αν έχουμε εύκαμπτα νύχια, είναι πιθανό το ημιμόνιμο μανικιούρ να διαρκεί λίγο λιγότερο, περίπου 10 ημέρες. Υπάρχουν επίσης λιπαρά νύχια λόγω των χεριών που ιδρώνουν πολύ, τα οποία απαιτούν πρόσθετες θεραπείες και μπορεί να επηρεάσουν τη διάρκεια του ημιμόνιμου.

Συμβουλή: Ελέγξετε τα νύχια σας με κάποιον ειδικό, ώστε να γνωρίζετε ποια θεραπεία αντιστοιχεί στη δική σας περίπτωση.

6) Μπορώ να το κάνω μόνη μου στο σπίτι;

Φυσικά. Αν είστε επιδέξια και έχετε μια κατάλληλη λάμπα στεγνώματος, μπορείτε να κάνετε ένα ημιμόνιμο μανικιούρ, σε 1 ώρα.

Συμβουλές: Να είστε πολύ προσεκτικές με τις απομιμήσεις των εμπορικών σημάτων ημιμόνιμων βερνικιών νυχιών στο διαδίκτυο. Υπάρχουν πολλά προϊόντα που πωλούνται ως Shellac που δεν είναι αυθεντικά και μπορεί όχι μόνο να μην προσφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά και να βλάψουν την υγεία των νυχιών μας.

Εάν έχετε φαγωμένα, αφυδατωμένα, εύθραυστα ή μυκητιασμένα νύχια είναι σωστό να επισκεφθείτε ένα ινστιτούτο ομορφιάς, ώστε να λάβετε την κατάλληλη περιποίηση από κάποιον ειδικό και να μην προκαλέσετε περισσότερη ζημιά κάνοντας μόνες σας το ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι.

7) Πειράζει αν ξύνω το βερνίκι από το νύχι για να το αφαιρέσω μόνη μου;

Ναι, όταν αφαιρείτε το βερνίκι μπορεί να αφαιρέσετε στρώματα του νυχιού και να το κάνετε πιο αδύναμο. Όταν η διαδικασία γίνεται σωστά, δηλαδή όταν τα νύχια μουλιάζουν πρώτα σε χλιαρό νερό, ώστε το βερνίκι να βγαίνει πιο εύκολα από το νύχι, καθώς και όταν παραμένουν για 15 λεπτά στο υγρό αφαίρεσης, τότε αυτό αποτρέπει την αποδυνάμωση του νυχιού.

Συμβουλή: Χρησιμοποιείτε πάντα το κατάλληλο αφαιρετικό, ανάλογα με το πόσο ισχυρό είναι και το βερνίκι που έχετε στο νύχι σας.

8) Πρέπει να αφήνω τα νύχια μου να ξεκουράζονται ή μπορώ να τα βάφω συνεχόμενα;

Α έχουμε την τάση να τρώμε τα νύχια μας ή να ασχολούμαστε πολύ με τα χέρια μας, μπορεί να είναι χειρότερο να αφήσουμε τα νύχια να ξεκουραστούν και να τα εκθέσουμε σε σπάσιμο ή ξηρότητα από το να φοράμε ένα καλοδιατηρημένο ημιμόνιμο μανικιούρ.

Από την άλλη πλευρά, αν είμαστε προσεκτικοί με τα χέρια μας, μπορούμε να εναλλάσσουμε το ημιμόνιμο μανικιούρ, με κανονικό, απλό βερνίκι ή χωρίς καθόλου, ώστε να αναπνέουν και διατηρούνται υγιή.

Σχετικά άρθρα