Πώς να μαθαίνεις τα μυστικά των ανθρώπων από... τα χέρια τους!  thumbnail
Παρατηρήστε αν ο συνομιλητής σας αντιγράφει τις κινήσεις του σώματός σας. Αν ο άλλος γίνεται ‘καθρέφτης’ σας (πχ σταυρώνετε τα χέρια, τα σταυρώνει και αυτός) και γενικά φαίνεται ότι ακολουθεί τη γλώσσα του σώματός σας, αυτό είναι σημάδι ότι προσπαθεί να κάνει επαφή μαζί σας.

Πώς να μαθαίνεις τα μυστικά των ανθρώπων από… τα χέρια τους!

Και όχι μόνο… Η Δρ.  Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγος (greekpsychologypages.blogspot.gr) μας εισάγει στον αινιγματικό κόσμο της γλώσσας του σώματοςΚαθρέφτισμα στάσης σώματος


Παρατηρήστε αν ο συνομιλητής σας αντιγράφει τις κινήσεις του σώματός σας.  Αν ο άλλος γίνεται ‘καθρέφτης’ σας (πχ σταυρώνετε τα χέρια, τα σταυρώνει και αυτός) και γενικά φαίνεται ότι ακολουθεί τη γλώσσα του σώματός σας, αυτό είναι σημάδι ότι προσπαθεί να κάνει επαφή μαζί σας. Δοκιμάστε να αλλάξετε τη θέση του σώματός σας επίτηδες: αν το άλλο άτομο σας αντιγράψει, τότε ξέρετε ότι σας καθρεφτίζει και ενδιαφέρεται για σχέση μαζί


Που βρίσκονται τα χέρια / οι βραχίονες του συνομιλητή σας;


Οι άνθρωποι που σταυρώνουν τα χέρια μπροστά στο στήθος τους δείχνουν ότι βάζουν ένα τείχος ανάμεσα στον εαυτό τους και τις διάφορες κοινωνικές πιέσεις.  Πολλοί το κάνουν αυτό από συνήθεια, κάτι που δείχνει ότι είναι άτομα ελαφρώς συγκρατημένα, ή δε νιώθουν καλά με την εμφάνισή τους (και προσπαθούν κάπως να το συγκαλύψουν).  Αν ο άλλος έχει τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος και τα πόδια σταθερά στο έδαφος και ανοιχτά, πρόκειται για στάση δύναμης και εξουσίας.  Προσοχή!  Αν έχει κρύο, ίσως είναι μια θέση για να ζεσταθεί ο συνομιλητής σας.


Αν πάλι ο συνομιλητής σας τρίβει τα χέρια του ή αγγίζει τα μαλλιά ή μέρη του προσώπου του με νευρικό τρόπο (και όχι πχ για να ξυθεί) αυτό δείχνει ότι δε νιώθει άνετα και προσπαθεί να παρηγορήσει τον εαυτό του.  Τα άτομα με τα χέρια πίσω από το λαιμό είναι χαλαρά και ανοιχτά στη συζήτηση.  Τα άτομα με τα χέρια στους γοφούς κάτι περιμένουν, είναι ανυπόμονα ή απλώς κουρασμένα.  Και οι σφιγμένες γροθιές;  Δείχνουν άνθρωπο νευριασμένο, θυμωμένο ή με νευρικότητα


Προσοχή στις νευρικές χειρονομίες


Αν ο συνομιλητής σας διαρκώς χτενίζει τα μαλλιά του προς τα πίσω με τα δάχτυλά του ίσως δείχνει νευρικότητα, ίσως δείχνει ότι του αρέσετε ή ότι αυτό που σκέφτεται δε συμφωνεί με αυτό που λέτε.  Αν ταυτόχρονα σουφρώσουν και τα φρύδια τους, τότε διαφωνούν μαζί σας.


Αν πάλι ο συνομιλητής σας φοράει γυαλιά και διαρκώς τα σπρώχνει προς τα πάνω στη μύτη του, με ελαφρό κατσούφιασμα, να είστε σίγουροι ότι διαφωνεί μαζί σας.  Παρατηρήστε αν το κάνει αυτό επίτηδες, με έντονη κίνηση, όχι απλώς να τους φτιάχνει τη θέση


Παρατηρήστε τα πόδια του


Χτυπά το πόδι του στο πάτωμα;  Μετατοπίζει το βάρος από το ένα πόδι στο άλλο;  Γελάει και κουνάει το πόδι;  συνήθως αυτά είναι σημάδια ότι ο συνομιλητής σας είναι ανυπόμονος, ενθουσιασμένος, νευρικός, φοβισμένος ή ντρέπεται.


Χτυπά το πόδι του στο πάτωμα ενώ μιλάει: συνήθως σημαίνει ότι θέλει να φύγει από εκεί που βρίσκεται, έχει άγχος να πάει ή να κάνει κάτι συγκεκριμένο (και δεν του φταίτε εσείς!).


Αν πάλι το άτομο είναι καθιστό και κουνάει αργά το πόδι του, σημαίνει ότι βαριέται.


Προσοχή! Ίσως ο συνομιλητής σας κουνάει το πόδι του απλώς επειδή έχει Διάσπαση της Προσοχής των Ενηλίκων και πρόκειται για μια μηχανική νευρολογική κίνηση που είναι μέρος της διαταραχής αυτής.


Αν ο συνομιλητής σας κάθεται και έχει απλώσει τα πόδια και τα έχει σταυρώσει στους αστραγάλους, αυτό σημαίνει ότι νιώθει χαλαρά και άνετα.


Όταν ο συνομιλητής σας στέκεται και κρατάει τα πόδια του κοντά-κοντά, κλειστά, αυτό ενδεχομένως δείχνεει ότι προσπαθεί να φανεί «σωστός» με κάποιον τρόπο.


Τέλος, αν τα πόδια του συνομιλητή επίτηδες αγγίζουν τα δικά σας, τότε φλερτάρει μαζί σας!! 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X