Αρχική / Υγεία / Η Υγεία μου / Ογκολογία / Καλύτερη θεραπεία ο συνδυασμός υπερθερμίας και ακτινοθεραπείας ή χημειοθεραπείας σε καρκινοπαθείς
Καλύτερη θεραπεία ο συνδυασμός υπερθερμίας και ακτινοθεραπείας ή χημειοθεραπείας σε καρκινοπαθείς thumbnail
Η θεραπευτική υπεροχή κατά 20%-30% του συνδυασμού υπερθερμίας και ακτινοθεραπείας ή χημειοθεραπείας σε κατηγορίες ογκολογικών ασθενών, έναντι μόνο της ακτινοθεραπείας ή της χημειοθεραπείας, προκύπτει από διεθνείς μελέτες.

Καλύτερη θεραπεία ο συνδυασμός υπερθερμίας και ακτινοθεραπείας ή χημειοθεραπείας σε καρκινοπαθείς


Η θεραπευτική υπεροχή κατά 20%-30% του συνδυασμού υπερθερμίας και ακτινοθεραπείας ή χημειοθεραπείας σε  κατηγορίες ογκολογικών ασθενών,  έναντι μόνο της ακτινοθεραπείας ή της χημειοθεραπείας, προκύπτει από διεθνείς μελέτες. Οι μελέτες αυτές παρουσιάστηκαν σε διεθνές Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό, με θέμα την εφαρμοσμένη υπερθερμία στην ογκολογία. 
Όπως επισήμανε ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υπερθερμίας του Διαβαλκανικού, χειρουργός Αχιλλέας Πιστοφίδης, η υπερθερμία είναι ο τέταρτος πυλώνας στην αντιμετώπιση του καρκίνου, μαζί με τη χημειοθεραπεία, την ακτινοβολία και τη χειρουργική. Η μέθοδος έχει εγκριθεί πλέον και από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) και εφαρμόζεται στα μεγαλύτερα Ογκολογικά Κέντρα  διεθνώς.Φωτό: O χειρουργός Αχιλλέας Πιστοφίδης
Ο πρόεδρος της Γερμανικής Εταιρείας Υπερθερμίας, καθηγητής Χόλκερ Βένερ, ανέπτυξε τα οφέλη τα οποία μπορεί να αναμένει ένας καρκινοπαθής συνδυάζοντας την ολοσωματική υπερθερμία με την χημειοθεραπεία ή την ακτινοθεραπεία.
Ο αντιπρόεδρος της Γερμανικής Εταιρείας Υπερθερμίας, Χιουσέιν Σαχίνπας, τεκμηρίωσε με μελέτες την αποτελεσματικότητα της τοπικής περιοχικής υπερθερμίας επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την συνεργική δράση της τοπικής υπερθερμίας με τις κλασικές ογκολογικές θεραπευτικές αγωγές. 
Η καθηγήτρια Ακτινοθεραπείας, Νατάλια Ντεγκίνα, παρουσίασε μελέτη για την πολύ καλή δράση της τοπικής υπερθερμίας και την απουσία παρενεργειών από τη θεραπεία.  
Ο επεμβατικός  ακτινολόγος, Ιωάννης Δέδες, αναφέρθηκε στον συνδυασμό χημειοεμβολισμού με υπερθερμία για την αντιμετώπιση των ηπατικών μεταστάσεων και παρουσίασε τη θετική έκβαση περιστατικών που αντιμετώπισε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό, σε συνεργασία με τον κ. Πιστοφίδη.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X