Περιαρθρίτιδα ώμου - Ποια θεραπεία να ακολουθήσω; thumbnail

Βάσω, 42 ετών

Γειά σας υποφέρω από οξεία περιαρθρίτιδα του αριστερού μου ώμου. Ο γιατρός μου χορήγησε σε ενέσιμη μορφή υαλουρονικό οξύ.

Περιαρθρίτιδα ώμου – Ποια θεραπεία να ακολουθήσω;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Γειά σας υποφέρω από οξεία περιαρθρίτιδα του αριστερού μου ώμου. Ο γιατρός μου χορήγησε σε ενέσιμη μορφή υαλουρονικό οξύ. Δυστυχώς περάσαν 2 μέρες και βελτίωση δεν έχω δει. Τι εννοώ – δεν μπορώ να σηκώσω το χέρι μου όταν το προσπαθώ με πονά υπερβολικά λόγω της φλεγμονής. Ο γιατρός μου είπε να επαναλάβω την ένεση με το υαλουρονικό οξύ απο την τελευταία φορά που το έχω κάνει σε 4 ημέρες.
Το ερώτημα μου είναι μήπως θα ήταν καλύτερο να κάνω ένεση κορτιζόνης; Δουλεύω και δεν έχω την πολυτέλεια για οποιαδήποτε μορφή άδειας. Αν συμφωνείτε για την κορτιζόνη μπορώ να την κάνω άμεσα. Θα υπάρξει πρόβλημα που έχω κάνει ήδη ένεση με υαλουρονικό οξύ; Την γνώμη σας θέλω. Παρακαλώ αν μπορείτε να μου απαντήσετε άμεσα. Σας ευχαριστώ πολύ


Στο ερώτημα απάντησε ο Αντώνιος Παρτσινέβελος, Ορθοπεδικός Χειρουργός-Τραυματολόγος 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Το πρώτο βήμα συνήθως είναι η χορήγηση αντιφλεγμονώδους αγωγής σε συνδυασμό με ακινητοποίηση του ώμου. Εφόσον δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα της ακινητοποίησης, για πιο γρήγορη ανταπόκριση και καλύτερα αποτελέσματα προτείνεται η υπακρωμιακή έγχυση στεροειδούς (κορτιζόνης). Βεβαίως, θα πρέπει να προηγηθεί, εκτός από την κλινική εξέταση που έχει γίνει,  και μια ακτινογραφία ώμου για να διερευνηθεί η περίπτωση μια επασβέστωσης στον τένοντα που δημιουργεί τα έντονα κλινικά ενοχλήματα. Σε επιμονή των ενοχλημάτων μπορεί ο έλεγχος να προχωρήσει σε υπερηχογράφημα ώμου ή μαγνητική τομογραφία. Ωστόσο, εργασία που επιβαρύνει τον ώμο θα πρέπει να αποφευχθεί, τουλάχιστον για 10-14 ημέρες. Όταν υποχωρήσει η οξεία κλινική εικόνα, η φυσιοθεραπεία είναι επίσης υποβοηθητική. 


Με εκτίμηση,


Αντώνιος Παρτσινέβελος


Ορθοπεδικός Χειρουργός-Τραυματολόγος


Επιστημονικός Συνεργάτης


της Α ´ Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου "ΑΤΤΙΚΟΝ"


Υπεύθυνος του Πολυιατρείου Δήμου Αμαρουσίου


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X