Δεν μπορώ να ανοίξω την παλάμη μου - Τι συμβαίνει; thumbnail

Πόπη, 39 ετών

Εδώ και ένα μήνα δεν μπορώ να ανοίξω την παλάμη μου επίσης έχω τενοντίτιδα στο μεσαίο μου δάχτυλο. Πήγα στο γιατρό και μου είπε να κανω χειρουργείο αλλά φοβάμαι

Δεν μπορώ να ανοίξω την παλάμη μου – Τι συμβαίνει;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Εδώ και ένα μήνα δεν μπορώ να ανοίξω την παλάμη μου επίσης έχω τενοντίτιδα στο μεσαίο μου δάχτυλο. Πήγα στο γιατρό και μου είπε να κανω χειρουργείο αλλά φοβάμαι. Μετά απο το χειρουργείο πότε επανέρχεται το δάχτυλο και μετα απο πόσες μέρες θα μπορώ να δουλέψω; Δουλεύω ως πωλήτρια και σε ένα ζαχαροπλαστείο. Ευχαριστώ πολύ.


Στο ερώτημα απάντησε ο Αντώνιος Παρτσινέβελος, Ορθοπεδικός Χειρουργός-Τραυματολόγος 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η πάθηση που περιγράφετε ονομάζεται τενοντοελυτρίτιδα (φλεγμονή στους καμπτήρες τένοντες του δακτύλου) η οποία οδηγεί σε μια κλινική κατάσταση που ονομάζεται εκτινασσόμενος δάκτυλος (trigger finger) κατά την οποία το δάκτυλο δυσκολεύει να "ανοίξει" και τελικά εκτινάσσεται σαν σκανδάλη. Εφόσον υπάρχει πόνος και φλεγμονή και τα συμπτώματα τα έχετε μόνο ένα μήνα, θα πρότεινα συντηρητική θεραπεία με αντιφλεγμονώδη, φυσιοθεραπεία (δινόλουτρα, παραφινόλουτρα, tens, υπέρηχα, χειρομαλάξεις, διατατικές ασκήσεις, κινησιοθεραπεία) και σε επιμονή των ενοχλημάτων τοπική έγχυση στεροειδούς (κορτιζόνης). Αν αποτύχουν τα συντηρητικά μέτρα, η χειρουργική θεραπεία με τοπική αναισθησία διορθώνει οριστικά το πρόβλημα.


Με εκτίμηση,


 


Αντώνιος Παρτσινέβελος


Ορθοπεδικός Χειρουργός-Τραυματολόγος


Επιστημονικός Συνεργάτης


της Α ´ Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου "ΑΤΤΙΚΟΝ"


Υπεύθυνος του Πολυιατρείου Δήμου Αμαρουσίου


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X