Ποιες γυναίκες δεν αρέσουν καθόλου στους άνδρες;  thumbnail
Η επιθετικότητα της σύγχρονης γυναίκας είναι το στοιχείο που ενοχλεί περισσότερο τους άνδρες (73,4%) και που δυσκολεύει ιδιαίτερα τις σχέσεις των δύο φύλων.

Ποιες γυναίκες δεν αρέσουν καθόλου στους άνδρες;

Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου


Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας, Σεξολόγος


Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου


Τι ενοχλεί περισσότερο τους άντρες στις ερωτικές τους σχέσεις με τις γυναίκες;


Από έρευνα του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου  


Η επιθετικότητα της σύγχρονης γυναίκας είναι το στοιχείο που ενοχλεί περισσότερο τους άνδρες (73,4%) και που δυσκολεύει ιδιαίτερα τις σχέσεις των δύο φύλων.


Το στοιχείο αυτό αναπτύχθηκε έντονα τα τελευταία είκοσι χρόνια και αποτελεί χαρακτηριστικό της ανταλλαγής ρόλων ανάμεσα στα δύο φύλα. Επιθετική, διεκδικητική, ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα, η σύγχρονη γυναίκα όχι απλά απογοητεύει αλλά και τρομάζει τον άνδρα σαν υποψήφιο σύντροφο ή εραστή.


Περισσότεροι από τους μισούς άνδρες (54,0%) θεωρούν τη σύγχρονη γυναίκα ανεπαρκή σύντροφο.


Το έλλειμμα συντροφικότητας γίνεται βαθύτερα αντιληπτό από τους άνδρες, σε συνδυασμό με την επιθετική συμπεριφορά της γυναίκας.


Οι μισοί περίπου άνδρες (47,3%) θεωρούν τη γυναίκα ανεπαρκή μητέρα.


Η διεκδίκηση μιας θέσης στην αγορά εργασίας, οι μακρές σπουδές και η συνεχής προσπάθεια για επαγγελματική και οικονομική ανέλιξη οδηγούν στην απομάκρυνση της γυναίκας από την οικογενειακή εστία και υποβαθμίζουν το ρόλο της μητρότητας.


Η πολυγαμία της γυναίκας φαίνεται να ενοχλεί λιγότερο το σύγχρονο άντρα (18,7%), ακόμα δε μικρότερο ποσοστό ανδρών (14,0%) φαίνεται να ενοχλείται ιδιαίτερα από την ανεπάρκεια της γυναίκας στις οικιακές φροντίδες.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X