Σχέσεις: Πώς θα καταλάβεις αν είναι φλερτ ή όχι  thumbnail

Ιωάννα, αναγνώστρια του boro.gr

Γεια σας. Είμαι 35 χρονών κ πριν 9 μήνες έχασα τον φίλο μου, μετά από 8 χρόνια σχέση. Άλλαξα πόλη, γύρισα πίσω στα πάτρια εδάφη κ από το μηδέν ξαναχτίζω τη ζωή μου(καθόλου εύκολο, αλλά είχα και έχω βοήθεια από φίλους και είχα βοήθεια από ψυχολόγο) . Έπιασα ευτυχώς γρήγορα δουλειά, έχω τους δικούς μου, τους φίλους μου και καινούργιες γνωριμίες. Στη δουλειά ένα από τα αφεντικά μου, 2 χρόνια μεγαλύτερος έδειξε από την αρχή μια αρκετή συμπάθεια και διαφορετική συμπεριφορά απεναντί μου σε σχέση με τους υπόλοιπους συναδέλφους, δεδομένου ότι είναι πολύ κλειστός χαρακτήρας. Στην αρχή δεν μπορούσα να το καταλάβω, δεν ήμουν σε τέτοια φάση, όσο όμως περνούσε ο καιρός και αρχίσαμε να βγαί

Σχέσεις: Πώς θα καταλάβεις αν είναι φλερτ ή όχι

Αναγνώστριά μας διηγείται 


Γεια σας. Είμαι 35 χρονών κ πριν 9 μήνες έχασα τον φίλο μου, μετά από 8 χρόνια σχέση. Άλλαξα πόλη, γύρισα πίσω στα πάτρια εδάφη κ από το μηδέν ξαναχτίζω τη ζωή μου(καθόλου εύκολο, αλλά είχα και έχω βοήθεια από φίλους και είχα βοήθεια από ψυχολόγο) . Έπιασα ευτυχώς γρήγορα δουλειά, έχω τους δικούς μου, τους φίλους μου και καινούργιες γνωριμίες. Στη δουλειά ένα από τα αφεντικά μου, 2 χρόνια μεγαλύτερος έδειξε από την αρχή μια αρκετή συμπάθεια και διαφορετική συμπεριφορά απεναντί μου σε σχέση με τους υπόλοιπους συναδέλφους, δεδομένου
 ότι είναι πολύ κλειστός χαρακτήρας. Στην αρχή δεν μπορούσα να το καταλάβω, δεν ήμουν σε τέτοια φάση, όσο όμως περνούσε ο καιρός και αρχίσαμε να βγαίνουμε (πάντα με παρέα και κυρίως όταν είναι η αδερφή του)καταλήγει παντα να είναι δίπλα μου, να με ακουμπάει (και κάποιες φορές υπάρχει αμηχανία) και φίλοι του να πετάνε σπόντες, άρχισα να το αντιμετωπίζω διαφορετικά και πλέον μου αρέσει. Το θέμα είναι οτι δεν κάνει κάποια άλλη κίνηση, η κατάσταση είναι στάσιμη, σαφώς γνωρίζει τι έχει συμβεί και ίσως αρκετά από την αδερφή
 του(δουλεύουμε μαζί)- (δεν το έχουμε οπως καταλαβαίνετε συζητήσει)η οποία επίσης κλειστή με προσέγγισε αρκετά γρήγορα και με θεωρεί και τη θεωρώ φίλη μου. Η ερώτηση μου και προβληματισμός μου είναι αν όντως ενδιαφέρεται και διστάζει γιατί δεν ξέρει σε τι φάση είμαι εγώ ή…ή.. ή μπορεί να παρερμηνεύω τα σήματα που στέλνει…Βέβαια οι φίλες μου που μας έχουν δει στις εξόδους, βλέπουν ότι κάτι υπάρχει από την πλευρά του αλλά γιατί δεν κάνει κάτι παραπάνω…θεωρούν ότι δεν ενδιαφέρεται αρκετά για να κάνει κάτι ή δε θέλει δέσμευση ή…

Δεν ξέρω αν πρέπει να περιμένω…, αν πρέπει να κάνω κάποια κίνηση (εκτός την ανταπόκριση μου στο ΄΄φλερτ΄΄ του) για να του δείξω κάπως πιο ξεκάθαρα οτι ενδιαφέρομαι…ή να μην ελπίζω και να αλλάξω πορεία.

Σας ευχαριστώ πολύ


Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος Κατερίνα Δημητρίου


Φλερτάρει μαζί σας και σας λέει ότι είσαι όμορφη, έξυπνη και ενδιαφέρουσα, σας δείχνει το ενδιαφέρον του  αλλά στη συνέχεια μοιάζει σαν να μην έγινε τίποτα απολύτως και σας κάνει να αναρωτιέστε αν φαντάζεστε πράγματα. Είναι λοιπόν κάποιος που απλά περνάει καλά με το να σας φλερτάρει, του αρέσετε αλλά δεν θέλει να προχωρήσει μαζί σας για τους δικούς του λόγους ή διστάζει να δείξει περισσότερο ενδιαφέρον επειδή δεν παίρνει από σας το μήνυμα ότι θα ανταποκριθείτε; Όλα αυτά ή και τίποτα από αυτά μπορεί να συμβαίνουν και εσείς δεν είστε σε θέση να το μάθετε, παρά μόνο εάν τον ρωτήσετε και αν αυτός θέλει να σας απαντήσει ή δεν είναι τόσο μπερδεμένος ώστε να μπορέσει να σας απαντήσει.


Το ενδιαφέρον της δικής σας ιστορίας είναι όμως ότι είστε πολύ διορατική και έχετε ήδη κάνει μια σωστή εκτίμηση της κατάστασης  με την βοήθεια των φίλων σας. Είναι φυσικό να αναρωτιέστε αν θα κάνετε ένα βήμα ακόμα, μια τελευταία προσπάθεια, για δώσετε πιο ξεκάθαρα το μήνυμα ότι σας ενδιαφέρει. Όπως μάλλον έχετε καταλάβει, θα πρέπει  μέσα σας να τελειώσει γρήγορα αυτή η κατάσταση αμφιβολίας. Αυτή ακριβώς η κατάσταση φλερτ και αβεβαιότητας σας κίνησε αρχικά το ερωτικό ενδιαφέρον σας για εκείνον – είναι ένας ψυχολογικός μηχανισμός στις διαπροσωπικές σχέσεις. Ωστόσο, εάν αυτό το φλερτ συνεχίζει να σας δημιουργεί προσδοκίες ίσως σας δημιουργήσει ένα αίσθημα ανεπάρκειας και ματαίωσης. Προφανώς έχει αντιληφθεί το ενδιαφέρον σας, αντί λοιπόν να του τονίσετε ότι σας ενδιαφέρει, μήπως θα ήταν καλύτερα να τον πλησιάσετε και να του πείτε λίγα λόγια για σας, ότι αισθάνεστε καλά στην νέα σας ζωή, τι σκέφτεστε για το μέλλον σας, να δείξετε δηλαδή ότι έχετε συναισθηματική ισορροπία, έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και στους άλλους γύρω σας και ότι βλέπετε την ζωή σας θετικά.  


Θα ήταν χρήσιμο για σας επίσης να διαχωρίσετε το ότι η αδελφή του ή άτομα από το περιβάλλον του σας δείχνουν συμπάθεια από την διάθεση που έχουν  να σας δουν μαζί του. 


Ειδικότερα επειδή έχετε περάσει πρόσφατα μια δύσκολη κατάσταση πένθους, έχετε βιώσει δηλαδή το τέλος μιας μακρόχρονης σχέσης και έχετε μετακινηθεί σε ένα εντελώς νέο περιβάλλον, επικεντρώστε στο να φροντίσετε τον εαυτό σας: δείτε κατά πόσο δεν έχετε πλέον την αίσθηση της απώλειας (μιας ζωής που τελείωσε), έχετε αποκτήσει ξανά την αίσθηση μιας προσωπικής ταυτότητας  (σας προσδιορίζουν πλέον οι ατομικές προτιμήσεις σας, έχετε προσωπικά ενδιαφέροντα ή/και προτιμάτε να κάνετε κάποια διαφορετικά πράγματα από αυτά που κάνατε μαζί με τον πρώην φίλο σας). 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X