Γκάρι Όλντμαν: Το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου “η πιο φωτεινή ώρα” του μεγάλου ηθοποιού- Οι 5 γάμοι , τα 4 διαζύγια και τα 3 του παιδιά (video)

Η τελετή απονομής βραβείων των Oscar έβγαλε τους νικητές που με αγωνία περιμέναμε. Ο Γκάρι Όλντμαν επιβεβαίωσε όλους αυτούς που τον θεωρούσαν το μεγάλο φαβορί και κέρδισε το πρώτο Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου ύστερα από μία μεγάλη καριέρα. Μπορούμε να πούμε ότι ήταν μία σπουδαία ικανοποίηση δεδομένου ότι βασικός “αντίπαλός” του ήταν ο κορυφαίος Ντάνιελ Ντει Λούις που μετράει ήδη τρία Όσκαρ στο ενεργητικό του.

Ο Γκάρι Όλντμαν είναι Άγγλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, γνωστός για ρόλους κακών και χωρίς ηθική χαρακτήρων. Το βραβείο ήταν αποτέλεσμα της εξαιρετικής ερμηνείας του ως Γουίνστον Τσόρτσιλ στην Πιο Σκοτεινή Ώρα του Τζο Ράιτ.

gary-oldman-darkest-hour

Συγκινημένος κρατώντας το πολυπόθητο αγαλματίδιο στα χέρια του είπε στον λόγο του:

«Ζω χρόνια στην Αμερική κι είμαι ευγνώμων για τις αγάπες, τις φιλίες και τα δώρα που μου έδωσε. Το σπίτι μου, την οικογένειά μου, και τώρα το Όσκαρ. Οι ταινίες έδωσαν ένα όνειρο σ’ ένα αγόρι από του Σαουθάμπτον» είπε ο ηθοποιός κι ευχαρίστησε τόσο τον Τζο Ράιτ όσο και τους συνεργάτες του. Καλή παρέα σ’ αυτή την περιπέτεια υπήρξε ο… Γουίνστον Τσόρτσιλ. Συγκινημένος ευχαρίστησε τη μητέρα του για την αγάπη και τη στήριξή της. Αστειευόμενος μάλιστα είπε ότι η μητέρα του είναι μεγαλύτερη από τα Όσκαρ αφού στα επόμενα γενέθλιά της γίνεται 99 χρόνων.

https://youtu.be/vSpR-oBx7h8

Η αίγλη της νίκης του Γκάρι Όλντμαν θα λέγαμε ότι αμαυρώθηκε κάπως από τις κατηγορίες της πρώην γυναίκας του, Ντόνια Φιορεντίνo.Η ίδια λίγο πριν την απονομή των βραβείων είχε δηλώσει στην DailyMail:

«Έκλεψε τα παιδιά μου και κατέστρεψε τη ζωή μου»

Ο Γκάρι Όλντμαν με τη Ντόνια Φιορεντίνo

Το πρώην μοντέλο παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ακατάλληλη από το δικαστήριο για την ανατροφή των δυο τους παιδιών αντιστρέφει τις κατηγορίες και καταγγέλλει τον ηθοποιό για σωματική και ψυχική βία:

«Ο Γκάρι μου είχε πει ότι ορισμένες φορές ξόδευε πάνω από 18.000 ευρώ για ένα Σαββατοκύριακο σε ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη, πίνοντας μπουκάλια βότκα, ουίσκι και κρασί την ημέρα, πληρώνοντας ιερόδουλες και ναρκωτικά» είπε στη συνέντευξή της.

Ο Γκάρι Όλντμαν με τη σειρά του έχει προσάψει στη μητέρα των παιδιών του ότι έχει πρόβλημα με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

gary-oldman-darkest-hour-2

Τα εύσημα από τους απογόνους του Ουίνστον Τσόρτσιλ για την ερμηνεία του

Πέρα από την αναγνώριση του κοινού αλλά και της Ακαδημίας των Όσκαρ ο Γκάρι Όλντμαν δέχτηκε την αποδοχή των κληρονόμων του πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Ο Γκάρι ενσαρκώνει επακριβώς τον προπάππο μου», δήλωσε ο Ράντολφ Σπένσερ Τσόρτσιλ, αφού είδε την ταινία Darkest Hour(Η πιο σκοτεινή ώρα).

«Ήμασταν ενθουσιασμένοι με αυτό το σενάριο. Η ομορφιά αυτής της ταινίας είναι ότι παρουσιάζει την ανθρώπινη πλευρά του Τσόρτσιλ… το πόσο διασκεδαστικός και πνευματώδης ήταν. Οι ηθοποιοί το αναπαριστούν απόλυτα» είχε παρατηρήσει ο δισέγγονος του Τσόρτσιλ πριν τα Όσκαρ.

gary-oldman

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

 

Ο μικρός Γκάρι δεν είχε τα πιο ξέγνοιαστα παιδικά χρόνια. Γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου του 1958 σε μία κακόφημη περιοχή του Λονδίνου. Ο πατέρας του, Λεν Όλντμαν που υπήρξε ναυτικός και συγκολλητής, τους εγκατέλειψε όταν ο Γκάρι Όλντμαν ήταν 7 χρονών. Τα προβλήματα στην παιδική του ψυχή είχαν ξεκινήσει νωρίτερα αφού σύμφωνα με αποκαλύψεις του ίδιου ο πατέρας του αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με το αλκοόλ. Έπειτα από την εξαφάνιση του πατέρα του δίπλα του ήταν η μητέρα του Καθλίν αλλά και οι αδελφές του.

 

Από μικρός είχε το μικρόβιο του καλλιτέχνη

Ο ηθοποιός υπήρξε πολυτάλαντος αφού είχε κλίση στο τραγούδι και το πιάνο ωστόσο το θέατρο τον κέρδισε. Τα θεατρικά παιχνίδια και η επινόηση ρόλων ήρθε σε πολύ μικρή ηλικία ενώ η πόρτα του θεάτρου άνοιξε σε ηλικία μόλις 15 χρονών όπου έγινε μέλος του Greenwich Young People’s Theatre. Η αποφασιστικότητά του να κυνηγήσει μία καριέρα ηθοποιού προήλθε από τον Μάλκολμ Μακ Ντάουελ. Η ερμηνεία του στην ταινία «The raging moon» ήταν αυτή που τον έκανε να ξεκαθαρίσει τι ήθελε να γίνει όταν μεγαλώσει. Μπορεί η απόφαση του Γκάρι Όλντμαν να παρατήσει το σχολείο τότε στα 16 του χρόνια να έμοιαζε με τρέλα, αλλά σήμερα με ένα Όσκαρ στο βιογραφικό του αλλά και μία τεράστια καριέρα μπορούμε να πούμε ότι δικαιώθηκε.

gary-oldman

Οι σπουδές και τα πρώτα βήματα στο θέατρο

Σπούδασε στη σχολή Rose Bruford College of Theatre & Performance απ’ όπου και αποφοίτησε το 1978. Μπορούμε να πούμε ότι ο Γκάρι Όλντμαν ξεκίνησε ως θεταρικός ηθοποιός αφού τα πρώτα 8 χρόνια της καριέρας του θάμπωνε το θεατρικό κοινό και κέρδιζε βραβεία για την ερμηνεία της. Η πρώτη του ταινία, «Remembrance», ήρθε το 1982 ενώ ως πρωταγωνιστή εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ταινία «Sid and Nancy» το 1986 με την ενσάρκωση του Σιντ Βίσιους του μπασίστα των Sex Pistols.

40 χρόνια καριέρας χρειάστηκαν μέχρι να έρθει το Όσκαρ

Ο Γκάρι Όλντμαν έχει ερμηνεύσει σημαντικούς ρόλους στα 40 χρόνια της καριέρας του. Είναι πιο γνωστός για το ρόλο του «Δράκουλα» στην ομώνυμη ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα του 1992, ενώ άλλες γνωστές ταινίες στις οποίες εμφανίστηκε είναι «Το Πέμπτο Στοιχείο», «Αληθινή Αγάπη», «Λεόν», «Batman Begins» και η σειρά ταινιών Χάρι Πότερ. Έχει επίσης υποδυθεί αρκετούς διάσημους σε βιογραφικές ταινίες, όπως τους Τζο Όρτον, Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, Πόντιο Πιλάτο και ειδικά τον Σιντ Βίσιους στην ταινία του 1986 «Σιντ και Νάνσι», ερμηνεία που χαρακτηρίστηκε από το Premiere Magazine ως μια από τις εκατό καλύτερες όλων των εποχών. Το 2012 έλαβε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι».

gary-oldman-3

Οι 5 γάμοι ,τα 4 διαζύγια και τα 3 παιδιά

Ο ηθοποιός πέρα από μία μεγάλη καριέρα στο ενεργητικό του έχει και 5 γάμους! Ο Γκάρι Όλντμαν φαίνεται να μην μπορεί να διατηρήσει ένα γάμο για μεγάλο χρονικό διάστημα… Ο πρώτος του γάμος με την Αγγλίδα ηθοποιό Lesley Manville κράτησε δύο χρόνια και τελείωσε μόλις τρεις μήνες μετά τη γέννηση του πρώτου του γιου Alfie. Η συνάντηση με την ηθοποιό Ούμα Θέρμαν στα γυρίσματα της ταινίας State of Grace οδήγησε σε άλλον ένα σύντομο γάμο που διήρκησε επίσης δύο χρόνια. Από τον τρίτο γάμο του με την Ντόνια Φιορεντίνo απέκτησε δύο γιους τους οποίους διεκδίκησε δικαστικά ύστερα από μια μακρά δικαστική διαμάχη. Ο μακροβιότερος γάμος του μέχρι στιγμής υπήρξε εκείνος με την τραγουσίστρια Alexandra Edenborough. Η αίτηση διαζυγίου ήρθε από την πλευρά της στις 9 Ιανουαρίου του 2015, 7 χρόνια μετά το γάμο τους.

Μπορεί ο ηθοποιός να έχει μεγαλώσει αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν παραιτείται ούτε από τον έρωτα αλλά ούτε και από τον γάμο. Σε ηλικία 59 χρονών πραγματοποίησε τον 5ο του γάμο με την επιμελήτρια εκθέσεων τέχνης την Ζιζέλ Σμιντ. Η σεμνή τελετή έγινε στο Μπέβερλι Χιλς τον Αύγουστο του 2017 σε ένα φιλικό σπίτι. Το ζευγάρι διατηρούσε 4 χρόνια σχέση πριν αποφασίσει να παντρευτεί ενώ ο τελευταίος γάμος του Γκάρι Όλντμαν είχε τελειώσει οριστικά και τυπικά δύο χρόνια πριν την τελετή.

Μένει να δούμε αν αυτός θα είναι και ο τελευαταίος γάμος του σπουδαίου ηθοποιού που μάγεψε με την ερμηνεία του στην ταινία «Η πιο σκοτεινή ώρα».

Ως δώρα της πολυτάραχης ζωής του Γκάρι Ολντμαν είναι τα δύο του εγγόνια, η Μάτιλντα και ο Όζυ Ολντμαν.

Σχετικά άρθρα