Οικογένεια Καραμολέγκου: Από φούρνο στη Σαντορίνη απέκτησαν εργοστάσιο! Η κινηματογραφική απαγωγή του Μανώλη και οι ερωτικές περιπέτειες του γιου του

Σαν τα παραμύθια που μας εξιστορούσαν όταν ήμασταν μικρά είναι η ιστορία της οικογένειας Καραμολέγκου. Μπορεί κανείς από εμάς να μη γνώρισε προσωπικά ποτέ κανέναν απ’ όλους αυτούς που από μία μικρή επιχείρηση κατάφεραν να αποκτήσουν ολόκληρα εργοστάσια… ωστόσο ίσως και η ιστορία της οικογένειας Καραμολέγκου είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα που λέει ότι αυτά μάλλον γίνονται μόνο στα παραμύθια.

Πάμε να δούμε όμως πώς ξεκίνησαν όλα ταξιδεύοντας σ’ ένα μικρό χωριουδάκι της Σαντορίνης.

oikogeneia-karamolegkou

Από ένα μικρό φούρνο στη Σαντορίνη ξεκίνησαν όλα…

Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, ο Ηλίας Καραμολέγκος παντρεύεται την Αικατερίνη Ζώρζου, στο χωριό ‘Έξω Γωνιά’ της Σαντορίνης. Οι δύο τους, αποφασίζουν να ανοίξουν ένα φούρνο, αξιοποιώντας τις γνώσεις και τις συνταγές του Γεωργίου Ζώρζου, παππού της Κατίνας.

fournos-santorini

Στο γάμο τους απέκτησαν δύο παιδιά, τον Μανώλη και τη Μαρία. Τα αδέρφια, έζησαν τα πρώτα τους χρόνια βοηθώντας τους γονείς τους στο φούρνο και παράλληλα, βίωναν τη μυσταγωγία της μάθησης στο μαγικό κόσμο της ζύμης και της δημιουργίας μοναδικών γεύσεων, που βασίζονταν στην παράδοση του νησιού τους. Η Μαρία, μικρό κορίτσι, απολάμβανε να παρακολουθεί τη μητέρα της να πλάθει ζύμες για κουλούρια και να τις εμπλουτίζει με εκλεκτά αρωματικά.

Με συνέπαιρνε το γεγονός ότι η μητέρα μου μεταμόρφωνε κυριολεκτικά, τα πιο απλά υλικά που υπήρχαν στην κουζίνα μας, στα πιο νόστιμα και μυρωδάτα κουλουράκια που έχω δοκιμάσει μέχρι και σήμερα…

maria-karamolegkou

Η μετακόμιση στην Αθήνα

Ο καταστροφικός σεισμός των 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε στη Σαντορίνη το 1956 είχε σαν συνέπεια την σταδιακή εγκατάλειψη του νησιού από τους κατοίκους που έφευγαν για να αναζητήσουν την τύχη τους στην Αθήνα. Λίγα χρόνια μετά τον σεισμό τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και η οικογένεια Καραμολέγκου η οποία ύστερα από την ερήμωση του χωριού τους επέλεξε να πάει στην Αθήνα και να εγκατασταθεί στην Αγία Παρασκευή μαζί με άλλους συγγενείς.

Γνωρίζοντας μόνο την τέχνη της ζύμης και του ψωμιού, ξεκινάνε από την αρχή να φτιάξουν ένα φούρνο και εγκαινιάζουν έτσι την καινούρια τους ζωή. Ο Μανώλης και η Μαρία μετά το σχολείο, ζουν κυριολεκτικά μέσα στο φούρνο των γονιών τους και μεγαλώνουν μαζί του. Η παραγωγή τους γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Το 1984, ο φούρνος έχει πια γίνει εργοστάσιο και στεγάζεται στη βιομηχανική περιοχή της Αθήνας, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα. Τα δύο αδέρφια για χρόνια εργάστηκαν στην αρτοβιομηχανία που κατάφεραν να στήσουν. Ωστόσο, η Μαρία Καρμολέγκου ποτέ δεν ξέχασε τη μεγάλη αγάπη της για τα κουλούρια πράγμα που την οδήγησε να ασχοληθεί με την παραγωγή τους.

psomia

Η απαγωγή του Μανώλη Καραμολέγκου. Πώς έπεισε τον απαγωγέα να τον αφήσει!

Εντυπωσιακός είναι ο τρόπος που ο Μανώλης Καραμολέγκος ξέφυγε από τους απαγωγείς του το 2014. Αξίζει να δούμε από την αρχή το χρονικό της απαγωγής αλλά και την εξέλιξή της που θυμίζει αστυνομικό θρίλερ από εκείνα που όλοι πιστεύουν ότι απλά δεν συμβαίνουν στην πραγματικότητα!

Ο γιος του Ηλίας ήταν ο πρώτος που αντιλήφθηκε ότι κάτι είχε συμβεί όταν ο επιχειρηματίας δεν γύρισε στην ώρα του το βράδυ της Τρίτης 14 Μαρτίου 2014. Πήρε τον δρόμο που ακολουθούσε ο πατέρας του αντίστροφα κι έπεσε πάνω στις δυνάμεις της αστυνομίας στο Γέρακα. Όλα ξεκαθάρισαν όταν αναγνώρισε τα γυαλιά του πατέρα του που είχαν πέσει στο σημείο. Μεγάλο πλεονέκτημα ήταν το γεγονός ότι η αστυνομία είχε κινητοποιηθεί πολύ νωρίτερα από το πρώτο τηλεφώνημα των απαγωγέων. Το συμβάν συνέβη την ώρα που ο επιχειρηματίας γυρνούσε από το εργοστάσιό του που βρίσκεται στο Κορωπί στο σπίτι του που βρίσκεται στην περιοχή της Πεντέλης. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα οι δράστες σταμάτησαν τον Μανώλη Καραμολέγκο και τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ μιας Μερσεντές.

manolis-karamolegkos

Από την πρώτη στιγμή ο επιχειρηματίας αντιστάθηκε αλλά χάνοντας τα γυαλιά του είχε ένα σημαντικό μειονέκτημα αφού δεν μπορούσε να δει με 9 βαθμούς μυωπία. Η επόμενη επιλογή ήταν να διαπραγματευτεί, όπως πολύ καλά είχε μάθει μέσα από την ενασχόλησή του με τις επιχειρήσεις.

Όπως είχε αποκαλύψει συνεργάτης του, ο Μανώλης Καραμολέγκος βρήκε ευκαιρία όταν η ομάδα των απαγωγέων είχε μειωθεί γιατί διαπραγματευόταν για τα λύτρα και επεδίωξε να μιλήσει με τον αρχηγό. Ο επιχειρηματίας δείχνοντας την ευφυΐα του έπεισε τον επικεφαλής να τον βγάλει από το πορτ μπαγκάζ που ήταν κλεισμένος επί 12 ώρες. Αφού πρώτα τον “μέτρησε” βρήκε το ευαίσθητο σημείο του, την οιγογένειά του, και του υποσχέθηκε να προσλάβει τη γυναίκα του και να φροντίσει να μην έχει αυστηρή αντιμετώπιση από τις αρχές αρκεί να τον άφηνε ελεύθερο.

 

Απίστευτο είναι το γεγονός ότι ο Μανώλης Καραμολέγκος επέστρεψε μαζί με τον απαγωγέα του με οτοστόπ αφού τον έπεισε να του παραδώσει το όπλο και τη χειροβομβίδα του! Φτάνοντας στο αστυνομικό τμήμα Κερατέας είπε στον φρουρό:

«Εχεις ακούσει για κάποια απαγωγή; Εγώ είμαι το θύμα. Με έχει απαγάγει ο… κύριος(!)»

manolis-karamolegkos

Την υπόσχεσή του τήρησε ο ευρηματικός επιχειρηματίας αφού αμέσως κίνησε διαδικασίες ώστε να φροντίσει τη γυναίκα του απαγωγέα.

Η περιπέτεια αυτή τον έκανε να εκτιμήσει ακόμη πιο πολύ τα πολύτιμα πράγματα που έχει στη ζωή του. Η σχέση του με τη θρησκεία φαίνεται και από αυτά που είχε πει στους δημοσιογράφους μετά το αίσιο τέλος της απαγωγής:
«Με έσωσε η πίστη μου, ήταν θέμα να βρεις την ψυχική ηρεμία να επιβιώσεις»

Δείτε τις δηλώσεις του Μανώλη Καραμολέγκου στους δημοσιογράφους μετά την διάσωσή του:

Η επεισοδιακή πρόταση γάμου που είχε κάνει ο γιος του Καραμολέγκου στη… Χριστίνα Παππά

Μπορεί να μη ξέρουμε πολλά για τον γιο του Μανώλη, ωστόσο πριν δύο χρόνια το όνομά του είχε εμπλακεί σε μία πρόταση γάμου. Συγκεκριμένα η Χριστίνα Παππά είχε ανεβάζει ένα μονόπετρο στο instagram και λίγο μετά αποκάλυψε ότι της έγινε πρόταση γάμου στην οποία δεν είπε το ναι. Ο άνθρωπος που την έκανε ήταν πρώην της και η ίδια δήλωσε ότι μετάνιωσε για τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας. Μπορεί η ίδια να μην αποκάλυψε το πρόσωπο ωστόσο έγινε αργότερα γνωστό ότι ήταν ο γιος του Μανώλη Καραμολέγκου .

https://www.youtube.com/watch?v=30x-eBWsDBY

 

Σχετικά άρθρα