Νεκταρίνια: Το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο που χαρίζει υγεία και ομορφιά!

Ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα του καλοκαιριού είναι και τα νεκταρίνια. Πρόκειται για μια φυσική μετάλλαξη του ροδάκινου. Η διαφορά τους είναι ότι ενώ η φλούδα του ροδάκινου είναι χνουδωτή, στα νεκταρίνια είναι λεία. Με λίγες θερμίδες, δροσιστικό και ωφέλιμο στην πέψη τα νεκταρίνια σίγουρα αξίζουν την κορυφαία θέση στις καλοκαιρινές διατροφικές μας συνήθειες.

Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες… Τα νεκταρίνια είναι γεμάτα από ωφέλιμες θρεπτικές ουσίες που δρουν στο καρδιαγγειακό σύστημα και στην εντερική διαμετακόμιση. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό μας επιτρέπει να ενυδατωνόμαστε το καλοκαίρι και να αποβάλουμε τις τοξίνες χάρη στο διουρητικό και καθαρτικό αποτέλεσμα που έχει στον οργανισμό.

Οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά τους προστατεύουν το σώμα από την κυτταρική γήρανση και τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Τέλος, τα μέταλλα που περιέχουν, όπως το κάλιο, βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και στην προστασία της καρδιάς.

Συστατικό… ομορφιάς

Οι ουσίες που περιέχουν τα νεκταρίνια χρησιμοποιούνται και στα προϊόντα ομορφιάς. Ειδικά σε μάσκες προσώπου, που βοηθούν την επιδερμίδα να φαίνεται ξεκούραστη και λαμπερή. Επίσης, καταναλώνοντάς τα αποκτάμε ένα ωραίο μπρονζέ χρώμα από την ηλιοθεραπεία.

Γεμάτα γεύση και με λίγες θερμίδες

Όπως και να καταναλώσουμε τα νεκταρίνια, με τη φλούδα, χωρίς τη φλούδα, μόνα τους ή σε μια φρουτοσαλάτα είναι ιδιαίτερα στη γεύση τους αφήνοντας μια πολύ ευχάριστη και δροσιστική αίσθηση στον ουρανίσκο. Μάλιστα, τα 100 γραμμάρια δεν περιέχουν πάνω από 60 θερμίδες.

Πώς να τα επιλέξεις

Τα νεκταρίνια πρέπει να επιλέγονται βάσει του χρώματος, του αρώματος, τη μαλακότητά της στην αφή και την απουσία «λεκέδων».

Προσοχή! Κρατείστε τα εκτός ψυγείου για να μην χάσουν τα θρεπτικά συστατικά τους.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Σχετικά άρθρα