Κάσιους: Γιατί ΔΕΝ πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου;

Για να διατηρήσεις ή να αποκτήσεις καλή σιλουέτα προσέχοντας τα κιλά σου, δύο είναι τα πράγματα που πρέπει να κάνεις, σύμφωνα με τους ειδικούς: Καλή και ισορροπημένη διατροφή και συχνή σωματική άσκηση.

Ένα από τα στοιχεία της καλής διατροφής που συμβάλλει στα μέγιστα σε μια καλή δίαιτα με σκοπό την απώλεια περιττών κιλών και όχι μόνο, είναι οι ξηροί καρποί και συγκεκριμένα τα κάσιους.

Ας δούμε, όμως, μαζί γιατί είναι απαραίτητα για την δίαιτα με σκοπό την απώλεια κιλών.

Γιατί να βάλεις τα κάσιους στη διατροφή σου;

 

Σε μια δίαιτα για αδυνάτισμα, δεν πρέπει να απαγορεύονται όλα τα λιπαρά. Και αυτό, γιατί τα λιπαρά διακρίνονται σε δύο κατηγορίες:

Τα «κακά» λιπαρά ή κορεσμένα λιπαρά και τα «καλά» λιπαρά.

Τα κάσιους ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία χάρη στο γεγονός ότι είναι πλούσια σε μονακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία όχι μόνο κάνουν καλό στην καρδιαγγειακή λειτουργία του οργανισμού, αλλά παράλληλα ρίχνουν την «κακή» χοληστερόλη (LDL), διατηρώντας παράλληλα τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης (HDL).

Επίσης, τα κάσιους είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ενώ τα θρεπτικά συστατικά τους δίνουν την αίσθηση πληρότητας που βοηθάει στην αποφυγή του «τσιμπολογήματος», το οποίο μπορεί κυριολεκτικά να καταστρέψει την προσπάθειά σου να χάσεις κιλά.

Ποια είναι η ιδανική ποσότητα;

Παρόλο που τα κάσιους είναι πλήρη σε θρεπτική αξία, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι είναι επίσης πολύ πλούσια σε θερμίδες.

Ειδικότερα, υπολογίζεται ότι υπάρχουν 631 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια κάσιους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να περιοριστεί η ημερήσια ποσότητα κατανάλωσής τους σε περίπου είκοσι την ημέρα.

Επίσης, θα πρέπει να καταναλώνονται μόνα τους ή να ενσωματώνονται σε γαστρονομικά παρασκευάσματα (μούσλι, ρύζι, τηγανητά πιάτα).

Πηγή: e-sante.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Ποιοι ξηροί καρποί είναι οι πιο υγιεινοί;

Σχετικά άρθρα