Τροφές για να απαλλαγείς από το… φούσκωμα των Χριστουγέννων!

Η… επόμενη μέρα του τραπεζιού των γιορτών είναι μια πολύ λεπτή υπόθεση! Και τούτο γιατί μετά από την μικρή προβλεπόμενη υπερβολή των προηγούμενων ημερών, σίγουρα χρειάζεσαι κάτι για να ηρεμήσει το στομάχι σου και να σε βοηθήσει να αποτοξινωθείς από τα διάφορα φαγητά, αλλά και το αλκοόλ που θα καταναλώσεις ή θα έχεις καταναλώσει τις ημέρες αυτές!

Ας δούμε, όμως, μαζί ποιες τροφές θα σε βοηθήσουν να αποτοξινωθείς:

Πράσα

Πλούσια σε διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, τα πράσα είναι πλούσια σε νερό (περιεκτικότητα 85%) και σε κάλιο (256 mg / 100 gr), αλλά χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο. Αυτό ευνοεί τον… καθαρισμό των νεφρών μέσω της ούρησης. Επίσης, τα πράσα περιέχουν συστατικά αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριδιακά.

Σκόρδο

Το απόλυτο διατροφικό «όπλο» κατά της υπέρτασης, της χοληστερίνης και ιδιαίτερα χρήσιμο στη μάχη κατά των τοξινών.

Εάν, πάντως, έχετε θέμα δυσπεψίας καταναλώστε το με εγκράτεια.

Αγκινάρα

Εκτός των άλλων, η αγκινάρα ευνοεί τις εκκρίσεις της χολής από τη χοληδόχο κύστη και τον… καθαρισμό της μέσω των εντερικών κενώσεων. Επίσης, πλούσια σε κάλιο, ευνοεί την αποτοξίνωση μέσω της ούρησης, καθώς θεωρείται πολύ καλό διουρητικό.

Αβοκάντο

b_smoothie_cucumber_avocando

Πλούσιο σε γλουταθειόνη, μια αντιοξειδωτική ουσία, το αβοκάντο ευνοεί την αποβολή των τοξινών. Προσοχή, όμως, στην κατανάλωσή του καθώς είναι πολύ πλούσιο σε θερμίδες και μπορεί να ανεβάσει την χοληστερίνη.

Παντζάρι

Προσφέρει στον οργανισμό την μεθειονίνη, ένα υπέρ – απαραίτητο αμινοξύ, που βοηθάει στη διαχείριση των… αποβλήτων του οργανισμού μέσω των εκκρίσεων. Περιέχει, επίσης, βετανίνη, που βοηθάει στην καλή λειτουργία του συκωτιού, μιας και συμβάλλει πλήρως στον μεταβολισμό των λιπαρών οξέων.

Κουνουπίδι

Γενικότερα, η οικογένεια των σταυρανθών λαχανικών (πράσινο λάχανο, κουνουπίδι, μπρόκολο) είναι πάρα πολύ ωφέλιμα για τον οργανισμό, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνη C, διαλυτές φυτικές ίνες και χρώμιο που ρυθμίζει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα. Τα συστατικά τους ωφελούν την αποτοξίνωση του οργανισμού μετά από… διατροφικές υπερβολές. Προσοχή: Το κόκκινο λάχανο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε μικροθρεπτικά στοιχεία.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Σχετικά άρθρα