Η ελαφριά συνταγή για μια πικάντικη σούπα. Πώς θα την πετύχεις;

Τι και αν μπήκε η άνοιξη; Η σούπα αποτελεί την ιδανική λύση και για το φθινόπωρο και τον χειμώνα και την άνοιξη. Είναι εύκολο επίσης, ως φαγητό να ετοιμαστεί και αρκετά ως πολύ οικονομικό.

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
  • 2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια, σε κύβους
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 750γρ. κόκκινες φακές
  • 2 – 3 ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κουταλάκι φρέσκων φύλλων θυμάρι
  • 1 κουτάλι φρέσκιας ρίγανης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • καυτερές νιφάδες (συνήθως πιπεριάς)
  • 2 λίτρα νερού
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • χυμός από 1 μικρό λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια με το λάδι καρύδας, για 8 λεπτά περίπου και προσθέτετε το σκόρδο, το θυμάρι, τη ρίγανη, το κύμινο και τις καυτερές νιφάδες.

Αφήνετε στη φωτιά για περίπου 30 δευτερόλεπτα αλλά με προσοχή ώστε να μην καούν τα μπαχαρικά. Ρίχνετε, σύμφωνα με το hemsleyandhemsley.com, τις φακές, τις οποίες έχετε καθαρίσει, τις ντομάτες και το νερό.

Καλύπτετε την κατσαρόλα και βράζετε για 20 – 25 λεπτά ή μέχρι οι φακές να βράσουν. Κλείστε το μάτι και ρίξτε το αλάτι, τον χυμό λεμονιού και το πιπέρι και είναι έτοιμη η σούπα.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Θέλω να δοκιμάσω vegan σούπα: Πώς μπορώ να τη φτιάξω;

Το «μυστικό» υλικό για να κάνεις τη σούπα σου πεντανόστιμη

Έρευνα αποκαλύπτει τις ευεργετικές ιδιότητες της σπιτικής σούπας: Και είναι πολλές!

Πόσο ασφαλής είναι η κετογονική δίαιτα; Τα υπέρ και τα κατά

Σχετικά άρθρα