Γιουβαρλάκια σε σούπα alla Ιταλία

Υλικά

Για τα Γιουβαρλάκια

  • 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 250 γρ. χοιρινό κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1σκελίδα σκόρδο
  • 2 μικρά αυγά
  • ⅓ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι τυρί Πεκορίνο
  • Αλατοπίπερο

Για τη σούπα

  • Ελαιόλαδο
  • 1 καστανό κρεμμύδι
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 μπαστούνια σέλινο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 12 φλιτζάνια ή 2,8 λίτρα ζωμό κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο αντίδι
  • 1 κιλό ή 450 γρ 1 φλιτζάνι ζυμαρικά
  • Αλάτι πιπέρι
  • Προαιρετικά, λίγο τυρί Προβολόνε

Παρασκευή

Βήμα 1 Για τα γιουβαρλάκια, σε ένα μεσαίο μπολ ανάμειξης, τοποθετούμε το βόειο και το χοιρινό κρέας, το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τα αυγά, τις φρυγανιές, το τριμμένο τυρί πεκορίνο και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις ολοκληρώσετε με το ζύμωμα, αλείψατε ένα μεγάλο πιάτο ή ταψί με ελαιόλαδο και τοποθετήστε εκεί τα γιουβαρλάκια που θα πλάσετε. Μόλις τελειώσετε με τη διαδικασία, τυλίξτε το πιάτο ή ταψί με μια μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο.

Βήμα 2 Για να φτιάξετε τη σούπα, ετοιμάστε πρώτα τα λαχανικά σας. Κόψτε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, το σκόρδο και το αντίδι.

Βήμα 3 Τοποθετήστε τα ζυμαρικά σε βραστό αλατισμένο νερό, μαγειρέψτε al dente, στη συνέχεια στραγγίστε και λούστε τα κάτω από κρύο νερό. Περιχύστε λίγο ελαιόλαδο, ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 4 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι κομμένο σε κύβους και ιδρώστε λίγο, προσθέστε τα υπόλοιπα λαχανικά, το σκόρδο και συνεχίστε να ιδρώνετε, μέχρι να ροδίσουν. Μόλις μαλακώσουν, προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και αφήστε να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Βήμα 5 Προσθέστε τα γιουβαρλάκια στο μείγμα, μόλις η σούπα αρχίσει να σιγοβράζει ξανά, προσθέστε το ψιλοκομμένο αντίδι. Μαγειρέψτε άλλα 10 λεπτά.

Βήμα 6 Για να σερβίρετε, τοποθετήστε μερικά από τα μαγειρεμένα ζυμαρικά σε ένα μπολ, μερικά κυβάκια τυριού προβολόνε και στη συνέχεια προσθέστε τη σούπα. Γαρνίρετε ξανά με μερικούς κύβους τυρί προβολόνε.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Κεφτεδάκια μαγειρευτά με μανέστρα και δυόσμο

Τέλεια «γιουβαρλάκια» με κιμά κοτόπουλου

Σχετικά άρθρα