Αρχική / Ψυχολογία / Απώλεια – πένθος / Πένθος: Πώς να το χειριστείς
Πένθος: Πώς να το χειριστείς  thumbnail

Kωστής, αναγνώστης του boro.gr

Πένθος: Πώς να το χειριστείς

Aναγνώστης μας ρωτά: 


Πρόσφατα, έχασα έναν αδελφικό μου φίλο από δολοφονία. Θέλω να βρω τρόπο να βοηθήσω ψυχολογικά τους γονείς του και την αδελφή του αλλά δε γνωρίζω το πως. Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχουν ειδικοί που να ασχολούνται με τέτοιου είδους απώλειες ή αν υπάρχει σύλλογος στην Αθήνα από γονείς που έχουν χάσει το παιδί τους. Ευχαριστώ. 


Η Καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου ΑΘηνών Νάντια Μπεργιαννάκη μας είπε πως 


Θα πρέπει οπωσδήποτε να λάβουν τη γνώμη ενός ψυχιάτρου ο οποίος θα κρίνει τι είδους βοήθεια χρειάζονται. Υπάρχει το Μετατραυματικών Διαταραχών στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο η οποία ασχολείται με ανάλογα θέματα αλλά προυποθέτει να έχει γίνει πριν μια διάγνωση της κατάστασης από ειδικό ψυχίατρο.  


Στο ερώτημά σας απαντά ο ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός 


Αγαπητέ αναγνώστη:

 

Είναι πολύ γενναία στάση αγάπης προς το φίλο σας αυτή που τηρείτε. Μοιάζει να έχετε κι εσείς ανάγκη να μπείτε σ'αυτή τη διαδικασία, όμως πρόκειται για μια βαρειά συνθήκη την οποία είναι καλό για σας να οριοθετήσετε. Γι'αυτό σας προτείνω να επισκεφτείτε πρώτα εσείς έναν θεραπευτή με σκοπό να διαχειριστείτε το δικό σας πένθος για την απώλεια του φίλου σας. Άλλωστε το πένθος είναι μια απώλεια νοήματος που προσπαθούμε να ανακτήσουμε. Κι εσείς μοιάζει να το ψάχνετε μέσα από τη στήριξη που θέλετε να προσφέρετε. Υπάρχουν στην Ελλάδα θεραπευτές που ειδικεύονται στο πένθος και αν ψάξετε θα βρείτε εύκολα. Στη θεραπευτική σχέση που θα συνάψετε μπορείτε να συζητήσετε για τις προθέσεις σας να βοηθήσετε την οικογένεια του φίλου σας με ένα τρόπο που να μη σας τραυματίσει εκ νέου. 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X