Αρχική / Ψυχολογία / Αυτογνωσία / Άτομα με ειδικές ανάγκες: Πώς μπορείς να βοηθήσεις
Άτομα με ειδικές ανάγκες: Πώς μπορείς να βοηθήσεις  thumbnail

Γωγώ, αναγνώστρια του boro.gr

Άτομα με ειδικές ανάγκες: Πώς μπορείς να βοηθήσεις

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Καλημέρα! Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε μια γειτονιά,οι συναδελφοί μου επαγγελματίες και εγώ αντιμετωπίζουμε κάθε  μέρα και καθ'ολη την διάρκειά της μέρας το εξής: Ένα παλικάρι 40ετων από όσα γνωριζουμε είναι Αυτιστικός μάλλον ή τέλος πάντων με σοβαρή νοητική στέρηση,μπαινοβγαίνει στα μαγαζιά μας και τα γραφεία,εργαστήρια κλπ θέλει να μιλάει με την ώρα ,κανει απρεπεις χειρονομιες στους παντες ,χρησιμοποιει ασχημο λεξιλογιο, δεν εννοει να φυγει ουτε με το καλο ουτε με το κακο.Καταλαβαινετε οτι τον ανεχόμαστε και υπομένουμε λόγω του προβλήματός του, όμως όταν έχουμε πελάτες το πρόβλημα είναι μεγάλο. Μπορείτε να μας δώσετε κάποια αποψη, π.χ καποιο χωρο που να περναει δημιουργικές γι' αυτόν ώρες,σχολείο, κτλ; Από όσα γνωρίζουμε έχει μητέρα, ευχαριστώ. 


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος Σπύρος Κούτρας 


Αγαπητέ/ή


 


Θα πρέπει να καλέσετε το τμήμα κοινωνικής πολιτικής του Δ. Θεσσαλονίκης και από εκεί θα σας καθοδηγήσουν. Θεωρώ ότι θα επιληφθεί  του θέματος η  Κοινωνική  Λειτουργός του Δήμου όπου μπορείτε να την καλέσετε στο Τηλ. 2310-509012 όπου με επισκέψεις κατ’ οίκον θα μπορέσει να δώσει την καλύτερη λύση για το εν  λόγο άτομο με ειδικές ανάγκες αλλά και να βοηθήσει την οικογένεια. Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X