Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Κυρίως / Μύρισε θάλασσα: Ριζότο με θαλασσινά και ταχίνι
Μύρισε θάλασσα: Ριζότο με θαλασσινά και ταχίνι thumbnail

Μύρισε θάλασσα: Ριζότο με θαλασσινά και ταχίνι


Συστατικά




  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

  • 1 ποτήρι του κρασιού ούζο

  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο

  • 600 γρ. θαλασσινά (μύδια καθαρισμένα, καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες)

  • 600 γρ. καυτό ζωμό λαχανικών ή 600 γρ. καυτό νερό και ένα κύβο λαχανικών

  • 50 γρ. μαργαρίνη

  • 50 γρ. ταχίνι

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • ρόκα για το τέλος


 


Μέθοδος Εκτέλεσης



 



  • Σε μια βαθιά και στενή κατσαρόλα που την έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Δεν θέλουμε να πάρει χρώμα.

  • Ρίχνουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε και αυτό για 2 λεπτά.

  • Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.

  • Στο σημείο αυτό σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

  • Ανακατεύουμε καλά και συχνά το ρύζι αλλά όχι συνέχεια για να μην σπάσει.

  • Ξεκινάμε να προσθέτουμε το ζωμό κουτάλα κουτάλα μέχρι το ριζότο μας να χυλώσει.

  • Παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα θαλασσινά να πάρουν χρώμα.

  • Τελειώνοντας το ριζότο έχουμε έτοιμα και τα θαλασσινά.

  • Αφαιρούμε το ριζότο από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο ριζότο την μαργαρίνη και το ταχίνι.

  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα θαλασσινά και τη ρόκα.

  • Σερβίρουμε ΑΜΕΣΩΣ!


 


 


http://akispetretzikis.com/



X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X