Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Πρόωρη εκσπερμάτωση και σεξ σε αυτοκίνητα…
Πρόωρη εκσπερμάτωση και σεξ σε αυτοκίνητα...  thumbnail

Πρόωρη εκσπερμάτωση και σεξ σε αυτοκίνητα…

Τι είναι η πρόωρη εκσπερμάτιση;


Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


Είναι η εκσπερμάτιση μετά από ελάχιστο σεξουαλικό ερεθισμό πριν, ή λίγο μετά τη διείσδυση του πέους στον κόλπο και πριν το θελήσει ο άντρας. Θα πρέπει επιπλέον να έχουμε υπ' όψη παράγοντες που επηρεάζουν το χρόνο της εκσπερμάτισης, όπως η ηλικία, η καινούργια σεξουαλική σύντροφος ή κατάσταση, καθώς και η συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας.


Για παράδειγμα, ένας άνδρας που έχει μια σεξουαλική επαφή μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής, έχει αρκετές πιθανότητες να έχει πρόωρη εκσπερμάτιση, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι θα είχε το ίδιο πρόβλήμα αν είχε πιο συχνές επαφές. Σύμφωνα με έναν άλλο ορισμό, που εστιάζει περισσότερο στη λειτουργικότητα μέσα στη συντροφική σχέση, ένας άντρας έχει πρόωρη εκσπερμάτιση όταν δεν καταφέρνει τουλάχιστον τις μισές φορές να οδηγήσει σε οργασμό μια φυσιολογική σύντροφο, με την οποία έχει τακτικές ερωτικές επαφές.


Πού οφείλεται η πρόωρη εκσπερμάτιση;


Τα αίτια της πρόωρης εκσπερμάτισης είναι σχεδόν πάντα ψυχολογικά, είτε πρόκειται για μαθησιακά, είτε για βαθύτερα ψυχολογικά αίτια. Στην περίπτωση των μαθησιακών αιτίων, ο άντρας για διάφορους λόγους μαθαίνει από τις πρώτες του σεξουαλικές επαφές να τελειώνει γρήνορα. Τα βαθύτερα ψυχολογικά αίτια έχουν σχέση με τη δομή της προσωπικότητας του άντρα, με τη νενικότερη σχέση του με το χρόνο, ή με την τάση του να εκφράζει γενικότερα προβλήματα της σχέσης του με την σύντροφό του μέσα από τη σεξουαλική του συμπεριφορά.


Με ποιό τρόπο "μαθαίνει" ο άντρας να έχει πρόωρη εκσπερμάτιση;


Οι πρώτες επαφές ενός νεαρού άντρα πολλές φορές γίνονται σε συνθήκες που όχι μόνο ευνοούν, αλλά και επιβάλλουν τη γρήνορη ολοκλήρωσή τους. Αυτό μπορεί να συμβαίνει με μια κοντή γυναίκα, όπου πολλές φορές η γρήγορη εκσπερμάτιση επικροτείται, ενώ η καθυστέρηση της εκσπερμάτισης μηορεί να αντιμ ετωπίζεται με δυσφορία κοι εκνευρισμό. Επιπλέον, οι έφηβοι κοι οι νέοι άντρες συνήθως έχουν τις πρώτες τους επαφές με πίεση χρόνου ή μέσα σε αυτοκίνητα με το άγχος να γυρίσουν γρήγορα σπίτι κτλ… σε χώρους που υπάρχει αγωνία ότι από στιγμή σε στιγμήμπορεί να εισβάλλει κάποιο ανεπιθύμητο πρόσωπο πχ. οι γονείς του ή οι γονείς της φίλης του. Ζούμε σε μια εποχή που η ταχύτητα ευνοείται περισσότερο από ποτέ άλλοτε σ εόλες τις εκδηλώσεις της ζωής. Είνια φανερό ότι οι μαθησιακοί λόγοι συμβάλλουν σε σημαντικό βαθμό στη γένεσση της πρόωρης εκσπερμάτωσης. 


 


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102


Ε-mail: info@sexmedic.grComments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X