Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Κυρίως / Ψαρονέφρι με βαλσαμικό και μαυροδάφνη!
Ψαρονέφρι με βαλσαμικό και μαυροδάφνη! thumbnail

Ψαρονέφρι με βαλσαμικό και μαυροδάφνη!

Υλικά



  • 3 ψαρονέφρια περίπου 250γρ. το καθένα

  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο

  • 1/3 κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη

  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη

  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι

  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

  • 1 φλιτζάνι μαυροδάφνη

  • 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό

  • αλάτι, πιπέρι

  • Για τη γαρνιτούρα

  • 1 φλιτζάνι κινόα

  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

  • ½ φλιτζάνι φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα ή άνηθο

  • αλάτι, πιπέρι


 

Διαδικασία



Βήμα 1


Κόβετε τα ψαρονέφρια σε λεπτές φέτες του 1 ή των 1½ εκ. και τις αλατοπιπερώνετε.


 


Βήμα 2


Σε ένα μπολ ετοιμάζετε πρώτα ένα μίγμα με το αλεύρι, το κόλιανδρο, το μπαχάρι και λίγο πιπέρι. Περνάτε τα φιλετάκια ψαρονέφρι από το μίγμα.


 


Βήμα 3


Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Το αφήνετε να μαλακώσει και προσθέτετε το σκόρδο. Ανακατεύετε καλά και μετά από 1-2 λεπτά προσθέτετε το αλευρωμένο κρέας. Σοτάρετε το κρέας και από τις 2 πλευρές.


 


Βήμα 4


Σβήνετε με τη μαυροδάφνη και το βαλσαμικό, καρυκεύετε με λίγο μπαχάρι και λίγο κόλιανδρο σε σκόνη, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για 7-8 λεπτά. Ανακατεύετε ανά διαστήματα για να μην κολλήσει το φαγητό σας.


 


Βήμα 5


Στο μεταξύ ετοιμάζετε και την κινόα. Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι μπόλικο αλατισμένο νερό. Ρίχνετε την κινόα και βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 25 λεπτά. Την στραγγίζετε και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το αρωματικό και το πιπέρι. Σερβίρετε το ψαρονέφρι ζεστό σε πιάτα γαρνίροντας με την κινόα.


 


 


 


http://www.olivemagazine.gr/


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X