Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Τελειώνεις πολύ γρήγορα στο σεξ; Λύσεις
Τελειώνεις πολύ γρήγορα στο σεξ; Λύσεις thumbnail

Τελειώνεις πολύ γρήγορα στο σεξ; Λύσεις

 


Γράφει ο Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πέτρος Σκαπινάκης.Τι σημαίνει «φτάνω σε κατάσταση εκσπερμάτισης πολύ νωρίς ή πολύ γρήγορα»;


Απάντηση:

Οι άντρες που παρουσιάζουν πρόωρη εκσπερμάτιση, φτάνουν στο σημείο να εκσπερματώσουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αναφερόμαστε σε πρόωρη εκσπερμάτιση όταν ένας άντρας εκσπερματώνει σε ένα λεπτό ή συχνά μέσα σε 30 δευτερόλεπτα σε κάθε ερωτικό παιχνίδι. Μερικοί εκσπερματώνουν ακόμα και πριν τη διείσδυση. Πολλοί άντρες μιλούν για πρόωρη εκσπερμάτιση όταν εκσπερματώνουν νωρίτερα απ’ ότι αυτοί επιθυμούν.


Πόσο συχνό είναι το πρόβλημα της πρόωρη εκσπερμάτισης;


Απάντηση:

Υπολογίζεται ότι το 29% του συνόλου των ανδρών υποφέρουν από πρόωρη εκσπερμάτιση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μια έρευνας που έγινε στην Αμερική.


Ποιες είναι οι αιτίες εμφάνισης του προβλήματος της πρόωρης εκσπερμάτισης στους άντρες;


Απάντηση:

Η πιο συχνή αιτία είναι η ανασφάλεια σχετικά με τη σεξουαλική επαφή και ο φόβος ότι αυτή θα γίνει με λάθος τρόπο. Ο φόβος αυξάνει τη διέγερση και προκαλεί εκσπερμάτιση. Μερικές φορές το να φτάνεις σε κατάσταση εκσπερμάτωσης νωρίς είναι κάτι που έχει μαθευτεί κατά την παιδική ηλικία, για παράδειγμα με τον γρήγορο αυνανισμό. Έχει λοιπόν μάθει ο πάσχων, ενστικτωδώς, να «τελειώνει» γρήγορα όταν διεγείρεται. Ανεπαρκής συγκέντρωση σεροτονίνης στους νευροδιαβιβαστές πιθανολογείται ότι αποτελεί ένα οργανικό αίτιο εμφάνισης του προβλήματος.


Πως μπορεί να θεραπευτεί το πρόβλημα της πρόωρης εκσπερμάτισης στους άντρες;


Απάντηση:

Με φαρμακευτική αγωγή όπως με σεροτονινεργικά αντικαταθλιπτικά ή SSRIs πάντα από ειδικό ιατρό η εκσπερμάτωση μπορεί να επιβραδυνθεί. Αυτή η φαρμακευτική αγωγή βελτιώνει τη μεταβίβαση της σεροτονίνης (μιας ουσίας στο σώμα) μεταξύ δύο νεύρων. Αυτά τα φάρμακα πρέπει να λαμβάνονται 2 με 3 ώρες πριν την επικείμενη σεξουαλική δραστηριότητα. Αυτό μπορεί να βιωθεί σαν ένα μειονέκτημα, επειδή μειώνει τον αυθορμητισμό της ερωτικής δραστηριότητας. Πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπόψη οι παρενέργειες που μπορούν να υπάρξουν από τη φαρμακευτική αγωγή. Καλά αποτελέσματα έχουν επίσης παρατηρηθεί με σεξολογική θεραπεία. Αυτή η θεραπεία αποσκοπεί στο να δώσει στον άντρα τον έλεγχο στο θέμα της εκσπερμάτωσης. Μέρος αυτής είναι η προσπάθεια κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης να διακοπεί ο ερεθισμός του πέους και έτσι να αποτραπεί η πρόωρη εκσπερμάτωση.Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X