Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Άνδρας: Πώς αλλάζει ο χαρακτήρας όταν ερωτεύεται
Άνδρας: Πώς αλλάζει ο χαρακτήρας όταν ερωτεύεται  thumbnail

Άνδρας: Πώς αλλάζει ο χαρακτήρας όταν ερωτεύεται

Ο Σκληρός Άντρας


Ο ψυχολόγος John Gray αναλύει … 


Γενικά, ένας σκληρός άντρας έλκεται από μια γυναίκα που αντανακλά μέρη από την μη αναπτυγμένη θηλυκή πλευρά του. Όταν συνδεθεί μαζί της, νιώθει πιο ολοκληρωμένος και γεμάτος, κι έτσι διεγείρεται, αναστατώνεται, η περιέργεια και το ενδιαφέρον του εξάπτονται. Αυτή είναι η καλή, αρχική φάση της σχέσης. Τότε όμως αρχίζουν να εμφανίζονται και τα προβλήματα.


Καθώς είναι μαζί, αναπόφευκτα εκείνος αρχίζει να αντιστέκεται στις διαφορές της. Ο ερωτικός δεσμός του μαζί της διευκολύνει την εμφάνιση της δικής του θηλυκής πλευράς. Όσο είχε μάθει μέχρι τώρα, να απορρίπτει τις θηλυκές του ιδιότητες, Την τόσο, όταν αυτές αρχίσουν να προβάλουν, θ’ αρχίσει να απορρίπτει τη σύντροφό του.


Για παράδειγμα, όταν ο άντρας αγαπάει τη σύντροφό του, γίνεται πιο ευαίσθητος, συναισθηματικός και χρειάζεται αγάπη και επιβεβαίωση. Αυτές όμως είναι ιδιότητες της θηλυκής του πλευράς. Αν έχει συνηθίσει να πιστεύει ότι αυτά τα συναισθήματα είναι δείγμα αδυναμίας, θα αντισταθεί σ’ αυτή τη φυσιολογική διαδικασία ωρίμανσης.


Οι πεποιθήσεις του αυτές μπορεί να διαμορφώθηκαν όταν έβλεπε πώς αντιδρούσε ο πατέρας του στη γυναικεία πλευρά της μητέρας του. Αν ο πατέρας του ασκούσε κριτική ή δεν σεβόταν τα συναισθήματα και τις ευαισθησίες της, τότε, υποσυνείδητα, το μικρό αγόρι αντιστάθηκε στην ευαισθησία ή στην έκφραση των συναισθημάτων του καθώς μεγάλωνε. Ίσως πάλι ο πατέρας να μην έδειχνε τα συναισθήματά του, κι έτσι το μικρό παιδί πήρε πολλές φορές το ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι άντρες δεν κλαίνε και δεν δείχνουν τα συναισθήματά τους.


Τέτοια μηνύματα δεχόμαστε ασυνείδητα χιλιάδες και χιλιάδες φορές. Αργότερα, ενήλικος πια, ο σκληρός άντρας ερωτεύεται κι αρχίζουν να βγαίνουν από μέσα του τρυφερά συναισθήματα, αλλά οι εμπειρίες της παιδικής ηλικίας εμποδίζουν τη διαδικασία της ωρίμανσης. Εκείνη τη στιγμή δεν καταλαβαίνει τι του συμβαίνει. Η εσωτερική αντίσταση στη θηλυκή του πλευρά, που προσπαθεί να βγει στην επιφάνεια, γίνεται χωρίς να το καταλαβαίνει. Αρχίζει να μη νιώθει άνετα, να γίνεται υπερβολικά αμυντικός, ελεγκτικός, κριτικός, απογοητευμένος, ηθικολόγος, υποτιμητικός, συγκαταβατικός, ανυπόμονος, ή απλά να κλείνεται στον εαυτό του – χωρίς να καταλαβαίνει το γιατί.


Αντιστεκόμενος στις θηλυκές ιδιότητες που ξεπηδούν από μέσα του, απορρίπτει τη θηλυκή σύντροφό του, ή προσπαθεί να την αλλάξει, την “προσαρμόζει” ή αγνοεί τα συναισθήματα και τις ανάγκες της. Μη συνειδητοποιώντας την πραγματική αιτία της ανησυχίας του, πιστεύει ότι φταίει η σύντροφός του. Όσο κατακρίνει τη θηλυκότητά του, τόσο θα προβάλει αυτή την κριτική στάση στη σύντροφό του.


Χωρίς τη γνώση, ο σκληρός άντρας θα χρειαστεί πολύ καιρό για να κατανοήσει τη θηλυκή πλευρά του. Για να ξεπεράσει την εσωτερική του αντίσταση, πρέπει να μάθει να σέβεται τις γυναικείες ιδιότητες, αξίες και ανάγκες. Αν μάθει ν’ ακούει τις γυναίκες με σεβασμό, προσοχή, κατανόηση και υπομονή, μετά θ’ αρχίσει να δέχεται τα συναισθήματά του, θα βοηθηθεί να ξεπεράσει την προσωρινή αντίσταση, που οφείλεται στις πεποιθήσεις που διαμορφώθηκαν στην παιδική του ηλικία. Θ’ αρχίσει να νιώθει κατανόηση για τις γυναίκες και τα παιδιά, γιατί θα καταλαβαίνει πώς αισθάνονται και πώς λειτουργούν. Ίσως ακόμη χρειαστεί να κάνει κάποια θεραπεία για τη σχέση του με τη μητέρα του. Να θυμάστε: πριν κρίνετε μια γυναίκα, προσπαθήστε να την καταλάβετε!

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X