Αρχική / Ψυχολογία / Σεξουαλική παρενόχληση από το αφεντικό στην εργασία: Τι πρέπει να κάνεις
Σεξουαλική παρενόχληση από το αφεντικό στην εργασία: Τι πρέπει να κάνεις thumbnail

MYΡΤΩ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Σεξουαλική παρενόχληση από το αφεντικό στην εργασία: Τι πρέπει να κάνεις

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ-ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΘΕΜΑ.


ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΦΥΛΛΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΔΥΣΜΕΝΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΠΟΙΟ ΦΛΕΡΤ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΓΩ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΕΧΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ  ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΠΑΣΙΜΟ ΝΕΥΡΩΝ


ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΔΥΣΜΕΝΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΡΘΩ ΕΧΩ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΜΕΣΩ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΜΕ ΒΛΕΠΕΙ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;


 


Στο ερώτημά σoυ απαντά ο ψυχολόγος, Νίκος Βαμβακάρης. 


 


 Νικόλαος Βαμβακάρης


http://www.normavitae.comΑγαπητή αναγνώστρια, το ζήτημα που σας άφορά, είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα διότι έχει να κάνει με τον εργασιακό σας χώρο αλλά και για τον λόγο αυτό η διαχείριση του  θέματος πρέπει να είναι υπεύθυνη και σοβαρή. Το γεγονός ότι σας άλλαξε θέση ο συγκεκριμένος άνθρωπος ύστερα από την αποτυχημένη προσπάθεια του να έρθετε πιο κοντά, δείχνει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ότι βρίσκεστε σε σένα άβολο και επιθετικό περιβάλλον.


Συνήθως οι άνθρωποι που πέφτουν θύματα μιας τέτοιας συμπεριφοράς, αντιμετωπίζουν το θέμα είτε με άρνηση ,είτε με απομάκρυνση και εσωστρέφεια, και πολλές φορές με χιούμορ για να μπορέσουν να τα "βγάλουν πέρα" άλλη μια μέρα  στη δουλειά. Είναι λοιπόν σαφές ότι δεν θα σας βοηθήσει να συνεχίζετε να κρατάτε μια τέτοια στάση στον εργασιακό σας χώρο με αντάλλαγμα ένα οποιονδήποτε μισθό, θα ήταν σημαντικό να μιλήσετε με κάποιο άτομο της εμπιστοσύνης σας ή ακόμη και να καταγγείλετε το περιστατικό. Αν νιώθετε αδύναμη να κάνετε τα παραπάνω η αλλαγή εργασιακού περιβάλλοντος ειναι η άλλη σας επιλογή. Να θυμόσαστε πάντοτε τι είναι αυτό που ανταλλάσσεται σε έναν εργασιακό χώρο και αν διαπιστώσετε οτι έχετε δώσει ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού σας για κάποια χρηματική αμοιβή τότε σίγουρα δεν αξίζει και πρέπει να δράσετε άμεσα.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X