Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Κίνδυνος εγκυμοσύνης με υπολείμματα σπέρματος – Πόσο πιθανό είναι;
Κίνδυνος εγκυμοσύνης με υπολείμματα σπέρματος - Πόσο πιθανό είναι; thumbnail

Ελεάννα, 24 ετών

Κίνδυνος εγκυμοσύνης με υπολείμματα σπέρματος – Πόσο πιθανό είναι;

ΕΡΩΤΗΜΑ
ΣΤΙΣ 8/3 ΕΊΧΑ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΙΣΕ ΕΞΩ.
ΌΜΩΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΕΛΗΣΑΜΕ ΠΆΛΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΕΚΑΝΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΌ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕ ΜΕΣΑ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ. ΑΥΤΌ ΕΓΙΝΕ 3 ΦΟΡΈΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 5 ΛΕΠΤΩΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΌΤΗΤΑ ΝΑ ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΕΓΚΥΟΣ;


Στο ερώτημά απάντησε ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος



ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Αγαπητή φίλη,


 


Για να μείνει μια γυναίκα έγκυος πρέπει να έχει επαφή στις γόνιμες ημέρες του κύκλου. Αυτό για εσάς δεν το γνωρίζουμε. Επίσης για να μπορεί μια γυναίκα να υπολογίσει τις γόνιμες ημέρες πρέπει ο κύκλος να είναι σταθερός.


 


Καλό είναι μετά την εκσπερμάτιση να μην ακολουθεί και άλλη ελεύθερη επαφή πριν τηρήσουμε κάποιους κανόνες ασφαλείας. Υπολείμματα σπέρματος μπορεί να προκαλέσουν μια εγκυμοσύνη, αν και αυτό είναι σπάνιο.


Γενικά, με τα λίγα, ανεπαρκή στοιχεία που μας παραθέτετε, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η πιθανότητα γονιμοποίησης είναι υπαρκτή, αλλά μικρή. Καλό θα είναι να ενημερωθείτε υπεύθυνα και πλήρως από γυναικολόγο και να επιλέξετε μαζί του μια μέθοδο αντισύλληψης που να ταιριάζει στη δική σας περίπτωση.


 


Φιλικά,


Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG


Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος


Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων


Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών


Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης


Director European Association PaediatricAdolescent Gynaecology

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X