Αρχική / Ψυχολογία / Αυτογνωσία / Τι να κάνετε όταν σας αδικούν στη δουλειά
Τι να κάνετε όταν σας αδικούν στη δουλειά  thumbnail

Mαρίνα, αναγνώστρια του boro.gr

Τι να κάνετε όταν σας αδικούν στη δουλειά

Aναγνώστριά μας ρωτά: 


Ενώ καταβάλω μεγάλη προσπάθεια στη δουλεία μου να είμαι εντάξει με όλες τις υποχρεώσεις και κάνω και υπερορίες χωρείς να πληρωθώ μου έχει βάλει ο διευθυντής πολύ χαμηλή αξιολόγηση λέγοντας ότι δεν έχει καταλάβει πως δείχνω ζήλο για τη δουλεία μουΠώς να αναδείχνω τη δουλεία μου από τη στιγμή που ο άλλως δεν θέλει να καταλάβει όσα κάνω. Περιμένω απάντηση ευχαριστώ.


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός 


Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Έχετε δίκιο ότι το κίνητρο για ανάδειξη της δουλειάς, αυτό που λέτε "ζήλος", πέφτει πολύ όταν δεν περνάει στον άλλο, και δη όταν είναι προϊστάμενος και δίνει εικόνα για την εργασία μας. Εσείς αυτή τη στιγμή εκφράζετε ένα παράπονο στο οποίο νιώθετε αδικημένη ή φοβάστε για το μέλλον σας στην δουλειά αυτή; Ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να κινητοποιηθείτε έχει να κάνει με το συναίσθημα: Αν νιώθετε φόβο ότι θα χάσετε τη δουλειά σας, κάθε κίνητρό σας για "ζήλο" θα έχει μέσα και θυμό. Γιατί δεν κάνετε κάτι για να εξελιχθείτε και να ανελιχθείτε αλλά για να μη χάσετε τη δουλειά σας. Έχει σημασία αυτή τη στιγμή να καταλάβετε τί είναι αυτό που έκανε τον διευθυντή σας να σας αξιολογήσει με αρνητικό τρόπο σε σχέση με αυτά που αποδίδετε για να αποφασίσετε αν μπορείτε και αν θέλετε να αλλάξετε τον τρόπο που εργάζεστε. Να νιώσετε δηλαδή ότι έχετε τον έλεγχο του εαυτού σας στην εργασία σας. Η αίσθηση του ελέγχου αυτού του είδους μειώνει συνήθως την στεναχώρια και την πικρία που προκύπτει από μια κακή κριτική. 


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X