Αρχική / Παιδί / Γυναίκα καριέρας και πρώτη φορά μαμά: Δες πώς θα τα συνδυάσεις όλα
Γυναίκα καριέρας και πρώτη φορά μαμά: Δες πώς θα τα συνδυάσεις όλα thumbnail

Γυναίκα καριέρας και πρώτη φορά μαμά: Δες πώς θα τα συνδυάσεις όλα

 Mας αρέσει δεν μας αρέσει, σήμερα οι γυναίκες οφείλουμε να καλύπτουμε πολλούς ρόλους: Γινόμαστε μητέρες, φροντίζουμε το έτερόν μας ήμισυ και παράλληλα κάνουμε καριέρα γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα συνδυάζουμε όλα! Η #Amita είναι εκεί και στηρίζει τη σύγχρονη γυναίκα- μαμά φροντίζοντας να μη χάνει καμία πρώτη στιγμή με τη νέα καμπάνια της #apoagapi.


Όπως σημειώνει και η ψυχολόγος-συνεργάτιδα του boro.gr, Παυλίνα Πουλίδη, είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο η γυναίκα να εργάζεται ακόμα και όταν γίνεται μητέρα. Αυτός ο συνδυασμός πολλές φορές της προκαλεί σωματική και ψυχική εξουθενώση.


Οι παρακάτω συμβουλές και σκέψεις θα σας βοηθήσουν να ανταποκριθείτε με επιτυχία στο νέο σας διττό ρόλο ως εργαζόμενη και μητέρα.


 1) Επενδύστε στην ποιότητα του χρόνου που περνάτε με το παιδί σας.


 Ο μετρημένος χρόνος που μοιράζεστε με το παιδί σας είναι πολύ σημαντικός και θα πρέπει να προσπαθείτε να τον αξιοποιήσετε όσο το δυνατόν καλύτερα.


2) Αναλογιστείτε ότι μελλοντικά θα αποτελείται πρότυπο για το παιδί σας.


 Σύμφωνα με έρευνα που έγινε τα αγόρια όπου η μητέρα τους εργάζεται μαθαίνουν να συνεισφέρουν στις δουλείες του σπιτιού ενώ τα κορίτσια φαίνεται να ανεξαρτητοποιούνται πιο εύκολα.


3) Έχετε μικρότερες πιθανότητες να παρουσιάσετε κατάθλιψη.


Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες που είναι μητέρες και παράλληλα εργάζονται έχουν μικρότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κατάθλιψη διότι πηγαίνοντας καθημερινά στην δουλεία τους αλλάζουν παραστάσεις και αποφορτίζονται για λίγο από τις ευθύνες που έχουν στο σπίτι.


4) Σκεφτείτε εναλλακτικούς τρόπους για ψυχαγωγία με το παιδί σας και εκτός σπιτιού.


Ακόμα και αν είστε κουρασμένη από την δουλεία ένας περίπατος με το παιδί σας θα σας γεμίσει θετική ενέργεια και τους δυο.


5) Μοιραστείτε τις δουλείες του σπιτιού με τον σύζυγο σας ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας σας.


Αυτό θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση ενέργειας από μεριά σας, έτσι ώστε να την διοχετεύσετε σε δημιουργικό παιχνίδι με το παιδί σας.


Η #Amita με τη νέα της καμπάνια και ενέργεια #apoagapi βοηθά εσάς τις μητέρες «ηρωίδες» να ξεπεράσετε κάθε εμπόδιο και να μπορέσετε να είστε «εκεί»! Γιατί συμπρωταγωνιστής στη ζωή του παιδιού σου πρέπει να  #‎eisaipantaesy!


Μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα www.apoagapi.gr, οι μητέρες έχουν την ευκαιρία να δηλώσουν μία σημαντική στιγμή ή «πρώτη φορά» του παιδιού τους που δεν θέλουν να χάσουν… και η Amita θα προσπαθήσει να βρει τον τρόπο ώστε η ευχή τους να γίνει πραγματικότητα! Μην χάνετε άλλο καιρό λοιπόν και δηλώστε συμμετοχή! Από τον Απρίλιο και κάθε μήνα θα κληρώνονται 1-2 ευχές τις οποίες θα πραγματοποιεί η Amita και θα βοηθάει τις μαμάδες να είναι εκεί. 


Η Amita, που συμπορεύεται με τη μητέρα για περισσότερες από 3 δεκαετίες, είναι συνέχεια στο πλευρό της, στηρίζοντας έμπρακτα τις προσπάθειες και τις επιθυμίες της. Για όλες τις μητέρες που αγωνίζονται κάθε μέρα να κάνουν τα πάντα με χαμόγελο και να μη στερήσουν τίποτα από τα παιδιά τους, η #Amita είναι εκεί, πάντα.. #apoagapi!

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X