Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Οργασμός χωρίς εκσπερμάτωση: Τι είναι και πότε το παθαίνει ο άνδρας
Οργασμός χωρίς εκσπερμάτωση: Τι είναι και πότε το παθαίνει ο άνδρας  thumbnail

Οργασμός χωρίς εκσπερμάτωση: Τι είναι και πότε το παθαίνει ο άνδρας

Ο οργασμός στον άντρα ταυτίζεται με την εκσπερμάτιση;


Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου
Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας – Σεξολόγος
Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου


Ο οργασμός είναι μια σύνθετη ψυχοβιολογική διαδικασία που χαρακτηρίζεται από έναν αριθμό βραχυχρόνιων σωματικών και ψυχικών λειτουργιών, ανάμεσα στις οποίες είναι και η εκσπερμάτιση. Η απουσία της εκσπερμάτισης στη διάρκεια του οργασμού του άντρα έχει πάντα κάποια οργανική αιτία. Υπάρχουν ορισμένες ανατολικές φιλοσοφίες που διδάσκουν την επίτευξη του οργασμού με παράλληλη συγκράτηση της εκσπερμάτισης. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι είναι δυνατό και ψυχικοί μηχανισμοί να αναστέλλουν την εκσπερμάτιση, χωρίς να αναστέλλεται η γενικότερη διαδικασία του οργασμού.


Πόσους οργασμούς μπορεί να έχει ο άντρας κάθε φορά;


Μόνον ένα, δεδομένου ότι μετά τον οργασμό το πέος πάντα χαλαρώνει για λίγη ή περισσότερες ώρες. 0 χρόνος που απαιτείται για μια καινούργια στύση και επαφή έχει σχέση με την ηλικία, την ερωτική επιθυμία, τη γενικότερη ψυχική διάθεση και την ένταση της προηγούμενης επαφής.


Είναι δυνατό ένας άνδρας να έχει οργασμό χωρίς εκσπερμάτιση;


Γενικά στον άντρα ο οργασμός ταυτίζεται με την εκσπερμάτιση. Έχουν διατυπωθεί από ανατολικές φιλοσοφίες απόψεις που περιλαμβάνουν και τη σεξουαλική συμπεριφορά με ασκήσεις επίτευξης οργασμού χωρίς εκσπερμάτιση. Στις ασκήσεις αυτές ουσιαστικά επιχειρείται ο έλεγχος του αντανακλαστικού της εκσπερμάτισης. Υπάρχουν όμως αρκετοί που υποστηρίζουν ότι αυτού του είδους οι ασκήσεις – τουλάχιστον για τους αμύητους – μπορεί να αποτελέσουν το αίτιο της ανάπτυξης μιας σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Υπάρχουν τέλος παθολογικές καταστάσεις, κατά τις οποίες είτε δεν παράγεται σπέρμα, είτε το σπέρμα κατευθύνεται κατά την εκσπερμάτιση προς την ουροδόχο κύστη (παλίνδρομη εκσπερμάτιση).


 Είναι δυνατό ένας άντρας να έχει εκσπερμάτιση χωρίς οργασμό;


Μερικοί άντρες, αν και εκσπερματίζουν μέσα στον κόλπο στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, παραπονούνται για μείωση ή απουσία της υποκειμενικής αίσθησης της ηδονής στη διάρκεια της εμπειρίας του οργασμού. Γενικά θεωρείται ότι η εκσπερμάτιση συνοδεύεται πάντα από μια μορφή οργασμού, ενώ οι υποκειμενικές θέσεις αφορούν μόνο την ένταση του οργασμού.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X