Αρχική / Υγεία / Πλαστική χειρουργική / Βλεφαροπλαστική. Αποκτήστε νεανικό βλέμμα!
Βλεφαροπλαστική. Αποκτήστε νεανικό βλέμμα! thumbnail

Βλεφαροπλαστική. Αποκτήστε νεανικό βλέμμα!

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια, η χαλάρωση του δέρματος στα βλέφαρα, το κουρασμένο και λυπημένο βλέμμα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα οδηγήσουν κάποιον στον πλαστικό χειρουργό. Αυτά μπορεί να είναι αποτέλεσμα του χρόνου που περνά ή να οφείλονται στην κληρονομικότητα, κυρίως όταν εμφανίζονται σε νεαρές ηλικίες. Η λύση βρίσκεται στα έμπειρα χέρια ενός πλαστικού χειρουργού που με την επέμβαση της βλεφαροπλαστικής μπορεί να αναζωογονήσει το βλέμμα μας και να αποτινάξει τα χρόνια και την κούραση που συσσωρεύτηκαν σε αυτό.

Γράφει ο Πλαστικός Χειρουργός Ζήσης Μπουκουβάλας

Πώς γίνεται η βλεφαροπλαστική;

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς μπορεί να γίνει επέμβαση μόνο στα κάτω ή μόνο στα πάνω ή και στα δυο. Η βλεφαροπλαστική έχει ως σκοπό την απομάκρυνση του χαλαρού δέρματος στα βλέφαρα και την διόρθωση του λίπους του οφθαλμού που όταν προβάλλει δημιουργεί την εντύπωση "σακούλας". Οι τομές γίνονται για τα μεν επάνω βλέφαρα στην πτυχή του βλεφάρου και στα κάτω βλέφαρα ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες.

Πόσο καιρό φαίνονται τα σημάδια της βλεφαροπλαστικής στο πρόσωπο;

Τα σημεία των τομών εξαφανίζονται προοδευτικά απο μια εβδομάδα με ένα μήνα μετά την επέμβαση ενώ ήδη 8 ημέρες από την επέμβαση δεν είναι ορατά λόγω της καλής αιμάτωσης και επούλωσης της περιοχής. Τα ράμματα αφαιρούνται 5-7 ημέρες μετά το χειρουργείο.

Η βλεφαροπλαστική αφορά και νεότερα άτομα;

Σε νεότερους ασθενείς που δεν έχουν χαλάρωση του δέρματος των κάτω βλεφάρων μπορεί να γίνει η λεγόμενη διεπιπεφηκυία βλεφαροπλαστική όπου αφαιρείται το λίπος των κάτω βλεφάρων από εσωτερική τομή στον επιπεφυκότα. Αναλόγως των αναγκών του ασθενούς ακολουθεί εφαρμογή Laser – Derma K στο δέρμα των κάτω βλεφάρων για να επιτύχουμε συσφιξή αυτού.

Πόσο επώδυνη είναι η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής;

Η σύγχρονη Πλαστική Χειρουργική έχει καταστήσει επεμβάσεις που στο παρελθόν υπήρξαν ιδιαίτερα επίπονες και χρονοβόρες στην ανάρρωση πάρα πολύ καλά ανεκτές απαλλαγμένες απο άλγος και ταλαιπωρία. Σε αυτό το πνεύμα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν μία τέτοια επέμβαση με το πνεύμα οτι "θυσιάζοντας" ένα σαββατοκύριακο αλλάζουν στο εφεξής την ζωή και την ψυχολογία τους συνολικότερα

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X