Αρχική / Συνταγές / Κυρίως / Ρεβιθάδα στο φούρνο με κρέμα φέτας!
Ρεβιθάδα στο φούρνο με κρέμα φέτας! thumbnail

Ρεβιθάδα στο φούρνο με κρέμα φέτας!



Υλικά



  • 1/2 κιλό ρεβίθια

  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε μικρά κυβάκια

  • 2 κουτ. σούπας "φυλλαράκια" φρέσκου δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. σούπας ξερό, κοπανισμένο στο γουδί σε σκόνη

  • 2 φύλλα δάφνης

  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Για την κρέμα φέτας



  • 125 ml γάλα φρέσκο (ή μισό- μισό με κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά – για πιο λείο και πλούσιο αποτέλεσμα)

  • 300 γρ. φέτα

  • 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. γλυκού ξερή, τριμμένη






Μερίδες 4



Προετοιμασία 10΄ Αναμονή 8 ώρες Ψήσιμο 3 – 4 ώρες



ΔιαδικασίαΜουλιάζουμε τα ρεβίθια για 8 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ. Μετά, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε γάστρα (κατά προτίμηση πήλινη) ή σε άλλο σκεύος με καπάκι για το φούρνο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το λάδι, το δεντρολίβανο, τα δαφνόφυλλα και καλύπτουμε καλά τα υλικά με νερό. Σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε στους 120° C για περίπου 3 – 4 ώρες, μέχρι να ψηθούν τα ρεβίθια και να χυλώσουν.


 


Κρέμα φέτας: Ζεσταίνουμε το γάλα (ή το μείγμα γάλακτος – κρέμας) και μόλις πάει να φουσκώσει, το βγάζουμε από τη φωτιά. "Σπάμε" τη φέτα με τα χέρια, τη βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι, ρίχνουμε το ζεστό γάλα και τη ρίγανη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν λεία κρέμα. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Πριν σερβίρουμε, αφαιρούμε τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε τα ρεβίθια και τα μοιράζουμε στα πιάτα. Γαρνίρουμε κάθε μερίδα με 1 – 2 κουτ. σούπας από την κρέμα φέτας.


 


Στο ποτήριΜια Μαντινεία ή, πιο απλά και καθημερινά, μια Ρετσίνα με αρώματα και πλούσια γεύση


 


 


http://www.gastronomos.gr


 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X