Αρχική / Ψυχολογία / Φοβίες: Θα αποχωριστώ τις κολλητές μου το Σεπτέμβρη και φοβάμαι…
Φοβίες: Θα αποχωριστώ τις κολλητές μου το Σεπτέμβρη και φοβάμαι... thumbnail

Η ΛΕΝΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Φοβίες: Θα αποχωριστώ τις κολλητές μου το Σεπτέμβρη και φοβάμαι…

Αναγνώστρια μας ρωτά: Παω λύκειο απο Σεπτεμβρη επαλ έβγαλα το γυμνάσιο με 18. Είμαι εσωστρεφής μου αρέσει να είμαι μονη και αποφεύγω συνομηλίκους που είναι μαζεμένοι σαν κλίκα Γενικά αντιπαθω τέτοια άτομα Τι πρεπει να κάνω όταν θα πάω εκεί Τι πρεπει να γνωρίζω Θα αποχωριστω τις κολλητεσ μου και φοβάμαι Αν δεν συμβιβαστω με τους αλλους θα μείνω μονη;


 


Στο ερώτημά σας απαντά η ομάδα ψυχολόγων του boro.gr


 


Αγαπητή μαθήτρια,


Διάβασα στο email  τις αγωνίες σου για το καινούριο περιβάλλον, που πρόκειται να αντιμετωπίσεις. Μέσα σε αυτά που γραφεις μπορούμε να δούμε δυο σημαντικές πλευρές που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τους προβληματισμούς σου και να δώσουμε τις κατάλληλες απαντήσεις.


Σαν πρώτο βλέπουμε οτι εχεις κάποιες κολλητές φίλες, που σημαίνει οτι έχεις  την ικανότητά να κάνεις σχέσεις έστω και αν έχεις την τάση να αποτραβιέσαι και να θέλεις να μένεις μόνη σου. Βέβαια αυτό παράλληλα μας δείχνει και μια εσωτερική συγκρουση που σε δυσκολεύει και όπου ταυτόχρονα νοιώθεις τις φιλικές σχέσεις επιθυμητές αλλά και δύσκολες.


Σαν δευτερο μας περιγράφεις το φόβο ότι θα χάσεις τις φίλες σου, και σκέφτομαι οτι νοιώθεις σαν ήδη να τις έχεις χασει. Σα να βρίσκεσαι με τη φαντασία σου σε ένα μικρό ´πένθος´ και να νοιώθεις εσωτερικά μόνη σου χωρίς συντρόφους που να στέκονται δίπλα σου. Αυτή η μοναξιά είναι διαφορετική από αυτή που συνηθως σου αρέσει και την απολαμβάνεις, όπου ταυτόχρονα είχες και τις φίλες σου, αυτή τώρα ειναι μια μοναξιά απώλειας, όπου νοιώθεις υποσεινήδητα σαν όλες σου οι κολλητές να εχουν χαθεί.


Αν σκεφτούμε όλα αυτά τότε καταλαβαίνουμε πιο εύκολα πως φαντάζεσαι τις καινούριες  παρέες που θα συναντήσεις στο νέο σου σχολείο. Σε αυτή την εσωτερική ψυχική συνθήκη που βρίσκεσαι τώρα, που σε κάνει πιο απαισιόδοξη και σε γεμίζει φόβους, αυτό τον καιρό βλέπεις τις παρέες των άλλων παιδιών σαν να λειλουργούν όλες σαν κλίκες. Σιγουρα υπάρχουν κλίκες αλλά σίγουρα υπάρχουν και παρέες που θα ειναι ανοιχτές και φιλικές μαζί σου, έστω και αν αυτές μπορεί να είναι οι λιγότερες. Μην αφήσεις τη διστακτική φαντασία σου να επικρατήσει πάνω στη αισιόδοξη πλευρά σου. Έχε περισσότερη εμπιστοσύνη  στον εαυτό σου και στους άλλους. Άλωστε μπορείς να μου ξαναγράψεις για όποιες δυσκολίες αντιμετωπίσεις.


Καλή αρχή με αισιοδοξία για την καινούρια σχολική χρονιά.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X