Αρχική / Παιδί / Οικογένεια: Τι να κάνεις αν η κόρη σου είναι πολύ ακατάστατη
Οικογένεια: Τι να κάνεις αν η κόρη σου είναι πολύ ακατάστατη thumbnail

Nίκος, πατέρας 18χρονης

Οικογένεια: Τι να κάνεις αν η κόρη σου είναι πολύ ακατάστατη

H ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 18 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΝΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΠΕΤΑ ΤΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕ ΤΗΝ  ΒΙΑΣΥΝΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΣΑΝ ΠΑΤΕΡΑΣ


Απαντά η 


Σοφία Κουφοπούλου


ψυχολόγος-ψυχοδραματίστρια


 
Αρχικά είναι σημαντικό το νοιάξιμο και η φροντίδα που δείχνετε ως πατέρας και αυτό εκφράζοντάς το και στην κόρη σας θα το εκτιμήσει και θα βοηθήσει και την ίδια και τη σχέση σας. Μία λοιπόν ανοιχτή επικοινωνία μαζί της συζητώντας πώς νιώθει η ίδια και τι νιώθει να τη δυσκολεύει θα έδινε απαντήσεις στο τι μπορείτε να κάνετε ώστε να τη βοηθήσετε. Ίσως να είναι αγχωμένη λόγω των πανελληνίων και να δυσκολεύεται παραπάνω σε κάποια μαθήματα, ίσως όμως να υπάρχει κάποιο άλλο θέμα που την απασχολεί και επηρεάζει τον τρόπο μελέτης και την απόδοσή της. Μόνο μιλώντας μαζί της μπορείτε να διερευνήσετε τους λόγους της συμπεριφοράς της. Και εάν νιώσετε ότι δεν μπορείτε να τη βοηθήσετε εσείς, θα ήταν καλύτερο στη συνέχεια να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας είτε να μιλήσει η ίδια η κόρη σας στην περίπτωση που θα ήθελε να μοιραστεί τους προβληματισμούς της με έναν ειδικό, είτε εσείς ως γονιός για το πώς μπορείτε να είστε δίπλα της αυτή την περίοδο.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X