Αρχική / Διατροφή / Πήρα 25 κιλά σε ένα χρόνο λόγω ορμονικού προβλήματος: πώς μπορώ να τα χάσω;
Πήρα 25 κιλά σε ένα χρόνο λόγω ορμονικού προβλήματος: πώς μπορώ να τα χάσω; thumbnail

Η ΓΙΩΤΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Πήρα 25 κιλά σε ένα χρόνο λόγω ορμονικού προβλήματος: πώς μπορώ να τα χάσω;

Αναγνώστρια μας ρωτά: Ήμουν 60 κιλά και 1.64 είχα ένα θέμα με την υγεία μου ορμονικό και μου έδωσαν φαρμακευτική αγωγή. Πήρα 25 κιλά σε ένα χρόνο. Τώρα σιγά σιγά τα έκοψα γιατί πήγα σε έναν γιατρό και μου είπε ότι δεν τα δίνουν πια αυτά και ότι παχαίνουν και ότι αφού τα κόψω θα χάσω κάποια κιλά σιγά σιγα. Πως μπορώ να γρηγορέψω αυτή την κατάσταση;


Στο ερώτημά σας απάντησε η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Κυριακή ΑπέργηΑγαπητή φίλη


Δεν μας αναφέρεις ούτε πιο ήταν το ορμονικό σου πρόβλημα, αλλά ούτε ποια φαρμακευτική αγωγή έλαβες. Καλό θα ήταν όσο αφορά την υγεία μας να συμβουλευόμαστε τον θεράποντα ιατρό μας και πιθανόν να λαμβάνουμε και δεύτερη γνώμη.


Κάποια φάρμακα μπορεί όντως να έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους μας , κυρίως όμως αυξάνουν τα υγρά στα σώμα και όχι το λίπος.


Με μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή με πολλές ανεπεξέργαστες τροφές, όπως φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής και όσπρια, επαρκή πρόσληψη πρωτεΐνης από γαλακτοκομικά, αυγά, κρέας και ψάρι (2-3 φορές), περιορισμένο αλάτι και πολύ νερό σε συνδυασμό με καθημερινή φυσική δραστηριότητα που ταιριάζει στον τρόπο ζωής σου και στις ανάγκες σου το σώσμα σου θα επανέλθει.


Σε αυτή την προσπάθεια σου πιθανόν να χρειαστείς καθοδήγηση και υποστηρίξει και ένας πτυχιούχος διαιτολόγος θα σε ενίσχυε σε αυτό και θα σε βοηθούσε να μάθεις περισσότερα για την σωστή διατροφή και τις ανάγκες του οργανισμού σου.


 


Με εκτίμηση Κυριακή Απέργη


 


Διαιτολόγος- Διατροφολόγος


 


MSc Σακχαρώδης Διαβητης και Παχυσαρκία Ιατρική Αθηνών

 


Ανδρέα Παπανδρέου 13-17

 


Μελίσσια, ΤΚ 15127, 6987121394 

 


fb: Κυριακή Απέργη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος 

 
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X