Αρχική / Παιδί / To ερωτηματολόγιο που δείχνει αν το παιδί σου αναπτύσσεται σωστά
To ερωτηματολόγιο που δείχνει αν το παιδί σου αναπτύσσεται σωστά  thumbnail

To ερωτηματολόγιο που δείχνει αν το παιδί σου αναπτύσσεται σωστά

Ερωτηματολόγια ανάπτυξης και συμπεριφοράς για γονείς σε παιδιά 25-28 μηνών


Εκτιμήστε τώρα την ανάπτυξη συμπεριφορά του παιδιού σας


Για τους γονείς που ενδιαφέρονται να μάθουν για την ανάπτυξη και συμπεριφορά του παιδιού τους 25-28 μηνών, μπορούν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο ανάπτυξης και συμπεριφοράς για γονείς. Με αυτό τον τρόπο θα είναι είστε σίγουροι ότι το παιδί σας μεγαλώνει σωστά. Ο κ. Στέλιος Μαντούδης, Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής μαζί με την επιστημονική του ομάδα από το αναπτυξιακό κέντρο mandou δημιούργησαν μια σειρά από 8 ερωτηματολόγια ,τεστ ανάπτυξης και συμπεριφοράς για γονείς τα οποία είναι σχεδιασμένα ανά τρίμηνο. αρχίζοντας από τους 3- 6 μήνες και ολοκληρώνονται στους 33 -36 μηνών. Συμπληρώνονται από την μητέρα και αξιολογούνται από τον παιδίατρο.


Το παιδί σας στην ηλικία των 25-28 μηνών


Τα σημαντικά αναπτυξιακά ορόσημα στην ηλικία 25-28 μηνών, περπατάει, μιλάει, συνεννοείται και επικοινωνεί άριστα με τους μεγάλους. Το παιδί σας πλέον μπορεί να παίξει ομαδικά παιχνίδια και να αναγνωρίσει τα χρώματα. Εκφράζει με μεγαλύτερη ευκολία τα συναισθήματα του και μπορεί να συναρμολογήσει διάφορα παιχνίδια.


Δύσκολες συμπεριφορές, εκρήξεις θυμού, καθυστέρηση στο λόγο και ομιλία αλλά και η υπερκινιτικότητα είναι σημαντικά ζητήματα που θα πρέπει, αν μας ανησυχούν, να τα συζητήσουμε με τον παιδίατρο μας. Τότε αν χρειαστεί μπορείτε να κάνετε ένα πλήρη αναπτυξιακό έλεγχο σε ένα Αναπτυξιακό Κέντρο.


Τι είναι το αναπτυξιακό check up plus; Είναι ένας απλός και γρήγορος έλεγχος που ανιχνεύει αν έχει το παιδί τις απαραίτητες ικανότητες και την ωριμότητα που χρειάζεται, σύμφωνα με την χρονολογική του ηλικία σε όλους τους τομείς ανάπτυξης:
  • λόγος και ομιλία
  • γνωστικός τομέας
  • αδρή και λεπτή κινητικότητα
  • καθώς και στον κοινωνικό-συναισθηματικό τομέα
Ο αναπτυξιακός έλεγχος είναι μια εξέταση που πραγματοποιείται από τον κ. Στέλιο Μαντούδη, Αναπτυξιακό Εργοθεραπευτή και εξετάζει τους τομείς ανάπτυξης ενός παιδιού. Μας βοηθά να εντοπίσουμε την αναπτυξιακή ηλικία του παιδιού σε σχέση με τη χρονολογική του ηλικία. Από τα αποτελέσματα που προκύπτουν μπορούμε να αξιοποιήσουμε σημαντικές πληροφορίες για το ρυθμό ανάπτυξης, έτσι έχουμε τη δυνατότητα να εντοπίσουμε αδυναμίες ή τυχόν λανθάνουσες δεξιότητες προκειμένου με τη κατάλληλη παρέμβαση να βελτιωθούν.


Ο στόχος του, μας εξηγεί ο κ. Στέλιος Μαντούδης, Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής, είναι ο πρώιμος εντοπισμός των παιδιών που μπορεί να παρουσιάζουν κάποιες ήπιες δυσκολίες, όπως είναι η καθυστέρηση λόγου ή και σοβαρότερες.


Κατεβάστε τώρα το ερωτηματολόγιο Τεστ Ανάπτυξης και συμπεριφοράς σε παιδιά 25 – 28 μηνών


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X