Αρχική / Διατροφή / Μείωσα την ινσουλίνη και χρησιμοποίησα αφέψημα από βότανα
Μείωσα την ινσουλίνη και χρησιμοποίησα αφέψημα από βότανα thumbnail

Ο ΝΙΚΟΣ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ BORO.GR

Μείωσα την ινσουλίνη και χρησιμοποίησα αφέψημα από βότανα

Αναγνώστης μας ρωτά: Γειά σας. Χρησιμοποίησα το σεσκουλο και τα μουστάκια καλαμποκιού και μείωσα την βασική ινσουλίνη από 29 σε 12 μονάδες. Αλλά όταν το ξαναδοκιμασα ενώ είχε αρχίσει πάλι να ανεβαίνει το σάκχαρο δεν είχε αποτέλεσμα. Τα έκανα μείγμα εγχυμα και αφεψημα. Μήπως υπάρχει άλλος τρόπος; Ευχαριστώ.


Στο ερώτημά σας απάντησε η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Κυριακή Απέργη


 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αξιότιμε κ Νίκο,
Η βασική ινσουλίνη καλύπτει τις βασικές ανάγκες σας για ινσουλίνη καθόλη την διάρκεια της ημέρας, ανεξαρτήτως των γευμάτων, τις οποίες το πάγκρεας σας αδυνατεί να παράγει.Μέχρι τώρα δυστυχώς δεν υπάρχει καμία επιστημονικά επιβεβαιωμένη και ασφαλής εναλλακτική υποκατάσταση της ινσουλινοθεραπείας, όταν αυτή είναι απαραίτητη και ο σακχαρώδης διαβήτης δεν είναι διαχειρίσιμος με αντιδιαβητικά δισκία.Είναι άκρως επικίνδυνο να παραλείπετε ή να μειώνετε την δόση της ινσουλινης που σας έχει καθορίσει ο διαβητολόγος σας, παίρνοντας διάφορες εναλλακτικές θεραπείες και σκευάσματα χωρίς την έγκριση του.Κάτι τέτοιο μπορεί να έχει τόσο τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του αρρύθμιστου διαβήτη (καρδιαγγειακή νόσο, διαβητική νεφρική νόσο, αμφλιστροειδοπάθεια, διαβητικό πόδι), όσο άμεσες επιπλοκές (κετοξεωση, υπέργλυκαιμικό υπερωσμωτικό κώμα κτλ) και να οδηγήσει σε απορρύθμιση του σακχάρου. Τα κύτταρα μας έχουν "μεταβολική μνήμη" και μια έγκαιρη θεραπεία, που πετυχαίνει τους στόχους της, σας προφυλάσσει απο επιπλοκές, ακόμα και αν στο μέλλον η ρύθμιση δεν επιτυγχάνεται εύκολα, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι εφεδρείες του παγκρέατος εξαντλούνται με το πέρας του χρόνου. Επικοινωνήστε άμεσα με τον θεράποντα ιατρό σας και ξαναρχίστε την αγωγή σας σύμφωνα με τις συστάσεις του.Ο σακχαρώδης διαβήτης ειναι μια χρόνια νόσος η οποία απαιτεί σταδιακή αλλαγή τρόπου ζωης (διατροφής, ασκησης, διαχειρισης του στρες), υποστήριξη από το περιβάλλον και θεραπευτική ομάδα η οποία εκτός απο διαβητολόγο, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και άλλες ειδικότητες επιστημόνων υγείας, όπως ειδικό ψυχικής υγείας και διαιτολόγο.Με αυτόν το τρόπο το άτομο, αλλά και το περιβάλλον, μπορεί να εκπαιδευθεί σωστά, ώστε να αναπτύξει νέες ικανότητες και δεξιότητες για να διαχειριστεί την ασθένεια, να ενημερώνεται συνεχώς από έγκυρες πηγές και να εκφράζει την αγωνία και τις ανασφάλειες του για τον διαβήτη χωρίς "φόβο" και "αναστολές". Το βάρος της "ασθένειας" μπορεί να είναι μεγάλο, αλλά ο διαβήτης ειναι διαχειρισιμος και μπορεί να μην εχει επιπλοκές με την σωστή και έγκαιρη θεραπεία και έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής. 

 


Με εκτίμηση Κυριακή Απέργη


Διαιτολόγος- Διατροφολόγος


MSc Σακχαρώδης Διαβητης και Παχυσαρκία Ιατρική Αθηνών


Ανδρέα Παπανδρέου 13-17


Μελίσσια, ΤΚ 15127, 6987121394


fb: Κυριακή Απέργη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος


www.kiriakiapergi.gr www.thehealthlab.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X