Αρχική / Παιδί / Μαγειρέψτε για το παιδί σας αξιοποιώντας την τεχνολογία!
Μαγειρέψτε για το παιδί σας αξιοποιώντας την τεχνολογία! thumbnail

Μαγειρέψτε για το παιδί σας αξιοποιώντας την τεχνολογία!

Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα είχαμε τα γεύματά μας έτοιμα για την εβδομάδα που έρχεται, δεν θα χρειαζόταν να τα μαγειρέψουμε και θα μπορούσαμε με ησυχία να παρακολουθήσουμε την αγαπημένη μας τηλεοπτική εκπομπή την Κυριακή. Στον κόσμο αυτό τα οικογενειακά γεύματα θα ήταν έτοιμα με μιας: Οι σαλάτες καθαρισμένες, τα σνακ στα τάπερ και τα φαγητά στο ψυγείο.


Ας είμαστε όμως ειλικρινείς: Η απόκτηση αυτής της οργάνωσης είναι μια δύσκολη διαδικασία για τους πολυάσχολους γονείς, που τρέχουν καθημερινά να προλάβουν τις εκκρεμότητες της ημέρας. Ωστόσο, η τεχνολογία μπορεί να συμβάλλει στην εξεύρεση τρόπων για να φτιάξετε αξιοπρεπή, γρήγορα και εύκολα γεύματα για τα παιδιά σας


Χρησιμοποιήστε την παράδοση σε παντοπωλεία και σούπερ μάρκετ


Η αγορά προιόντων είναι ορισμένες φορές μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία, ειδικά αν σε αυτή συμμετέχει και το παιδί.


Εάν δεν έχετε χρόνο, τότε μπορείτε να κάνετε τις παραγγελίες σας μέσω διαδικτύου, ψωνίζοντας ακόμη και σε περίεργες ώρες (για παράδειγμα, ενώ κάθεστε στην κρεβατοκάμαρά σας το βράδυ), καθώς το μόνο που απαιτείται για τη διαδικασία είναι ένα smartphone.


Με την αγορά μέσω online παντοπωλείων θα εξοικονομήσετε χρόνο, ενώ θα αγοράσετε φρέσκα προϊόντα που θα έρθουν στο σπίτι κατευθείαν.


Δοκιμάστε εφαρμογές για σχεδιασμό γευμάτων


Οι γονείς που κάνουν προγραμματισμό στα γεύματα δίνουν στην οικογένειά τους πιο υγιεινές επιλογές, δοκιμάζουν νέες συνταγές και γλιτώνουν περιττά έξοδα.


Οι εφαρμογές για τον σχεδιασμό στα γεύματα που υπάρχουν είναι πολλές, ενώ οι περισσότερες αποστέλλουν εβδομαδιαίως συνταγές (που δεν χρειάζονται συνήθως πάνω από 30 λεπτά προετοιμασίας). Σε αυτές μπορείτε να βρείτε κλασικά γεύματα, αλλά και προτάσεις για παιδικά πάρτυ κτλ.


Εγκαταστήστε στο κινητό σας ηλεκτρονικές λίστες αγορών


Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στη σημασία της λίστας στο σούπερ μάρκετ, καθώς σίγουρα τη γνωρίζετε. Η ηλεκτρονική λίστα θα «απογειώσει» τα ψώνια σας, καθώς μέσω των QR θα είστε σε θέση να σκανάρετε προϊόντα, να συγκρίνετε αγορές, αλλά και συστατικά στα τρόφιμα.


Εφαρμογές για κουπόνια


Πλέον δεν χρειάζεται να αγοράζετε περιοδικά και να ψαλιδίζετε τα χάρτινα κουπόνια, καθώς υπάρχουν σχετικά applications που στόχο έχουν να σας βοηθήσουν να γλιτώσετε χρήματα. Αναλόγως των εφαρμογών μπορείτε να ανακαλύψετε προσφορές και να ειδοποιηθείτε εν καιρώ για… crazy deals!


Φωνητικές εντολές από… ηλεκτρονικό sous chef


Αντί να σκρολάρετε στην οθόνη για να διαβάσετε συνταγές, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις φωνητικές δυνατότητες που παρέχονται και να αποκτήσετε τον προσωπικό σας e-βοηθό.


Συνδεθείτε από το smartphone σας, ενεργοποιήστε τον ηλεκτρονικό σας βοηθό και φωνάξτε το παιδί στην κουζίνα, μετατρέποντας τη μαγειρική σε παιχνίδι!


Με πληροφορίες από parents.com

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X