Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Έχω ουρολοίμωξη και πήρα το χάπι της επόμενης μέρας. Επηρεάζει τη δράση του;
Έχω ουρολοίμωξη και πήρα το χάπι της επόμενης μέρας. Επηρεάζει τη δράση του; thumbnail

Η 20χρονη Σάντρα, αναγνώστρια του boro.gr

Έχω ουρολοίμωξη και πήρα το χάπι της επόμενης μέρας. Επηρεάζει τη δράση του;

Αναγνώστρια μας ρωτά: Είμαι 20 ετών και έχω ουρολοίμωξη. Έχω ξεκινήσει αγωγή και εδώ και 2 μέρες έχω ηρεμήσει εντελώς. Όμως κάνοντας σεξ, έσπασε το προφυλακτικό. Πήρα το χάπι της επόμενης μέρας και δεν πήρα την αγωγή για την ουρολοίμωξη αυτή τη μέρα όπως μου είπε ο φαρμακοποιος. Μπορεί να επηρεάσει η αγωγή για την ουρολοίμωξη την δράση του χαπιού της επόμενης μέρας; Το πήρα μισή ώρα σχεδόν μετά τη πράξη. Πότε να ξαναρχίσω την αγωγή; Επίσης λογικά κόλλησα και τον σύντροφό μου.  Μπορεί να πάρει την ίδια με εμένα;


 


Στο ερώτημά σας απάντησε ο Πάνος Αντσακλής, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», στο Τμήμα Εμβρυομητρικής Ιατρικής και Υπερήχων.   


 


 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Σας ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία. Μας αναφέρετε δύο προβλήματα που σας απασχολούν: 1. Η ουρολοίμωξη για την οποία λαμβάνετε αγωγή και 2. Την επαφή που είχατε κατά την οποία έσπασε το προφυλακτικό. Λάβατε το χάπι της επόμενης ημέρας, οπότε όσον αφορά το κομμάτι της αντισύλληψης κάνατε αυτό που έπρεπε.


Τώρα σχετικά με την ουρολοίμωξη, να αναφέρουμε δεν μεταδίδεται στον σύντροφό σας με την επαφή, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για κάτι τέτοιο.


Τέλος σχετικά με την θεραπεία που λαμβάνετε για την ουρολοίμωξη, εξαρτάται από το είδος της ουρολοίμωξης (έχετε κάνει γενική ούρων, καλλιέργεια και αντιβιόγραμμα;) και το είδος της αντιβίωσης που σας έχει χορηγηθεί.


Επομένως καλό θα ήταν να το συζητήσετε με τον γιατρό που σας έδωσε τη θεραπεία, αν και σε γενικές γραμμές, μπορείτε απλά να παρατείνεται τη θεραπεία σας για 2 ημέρες, όσο ήταν και το χρονικό διάστημα που λαμβάνατε την αγωγή πριν τη διακόψετε για να πάρετε το χάπι της επόμενης ημέρας.Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X