Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Πονάω χαμηλά στην κοιλιά και είμαι συνέχεια πρησμένη. Τι μπορεί να συμβαίνει;
Πονάω χαμηλά στην κοιλιά και είμαι συνέχεια πρησμένη. Τι μπορεί να συμβαίνει; thumbnail

Η 35χρονη Έλενα, αναγνώστρια του boro.gr ρωτά

Πονάω χαμηλά στην κοιλιά και είμαι συνέχεια πρησμένη. Τι μπορεί να συμβαίνει;

Αναγνώστρια μας ρωτά: Γειά σας είμαι 35 χρόνων και πριν από εννέα μήνες γέννησα φυσιολογικα. Όλα καλά, μες την καλή χαρά. Απο την στιγμή εκείνη όμως νιώθω χαμηλά στην κοιλιά έναν ενοχλητικό πόνο και όταν έρχομαι σε ερωτική επαφή πονάω. Η κοιλιά μου είναι πρησμένη συνέχεια. Τι μπορεί να είναι; 


 


Στο ερώτημά σας απάντησε ο Πάνος Αντσακλής, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», στο Τμήμα Εμβρυομητρικής Ιατρικής και Υπερήχων.   


 


 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σας ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία.


 


Ο πόνος κατά την επαφή αποτελεί ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο στη γυναικολογία και η λύση σε ένα τέτοιο πρόβλημα δεν είναι πάντα εύκολη.


Τα αίτια είναι πολλά και συμπεριλαμβάνουν από απλά ανατομικά ζητήματα, όπως π.χ. η θέση της μήτρας, την ύπαρξη ινομυωμάτων, κύστεων ωοθήκης κλπ, μέχρι και κάποια πιο σπάνια αίτια σε ορισμένες περιπτώσεις. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να συζητήσετε με τον/την γυναικολόγο σας όλες τις λεπτομέρειες του προβλήματος που σας απασχολεί: που ακριβώς είναι ο πόνος (π.χ. εν τω βάθη ή επιφανειακά), αν σχετίζεται με τη φάση του κύκλου στην οποία βρίσκεσαι, αν σχετίζεται με κάποια ιδιαίτερη σεξουαλική στάση, αν σχετίζεται με κάποια άλλα συστήματα, π.χ. αν πονάτε πιο πολύ σε περιόδους που έχετε δυσκοιλιότητα κτλ.


Το γεγονός ότι το πρόβλημα ξεκίνησε μετά τον τοκετό, ίσως σχετίζεται με μία παροδική αλλαγή του σώματός σας από την εγκυμοσύνη και τον τοκετό και μόλις το σώμα σας επιστρέψει στην προηγούμενή κατάστασή του να υποστρέψουν και τα συμπτώματά σας. Καλό θα ήταν να τα συζητήσετε όλα αυτά με τον γυναικολόγο σας, ο οποίος θα σα εξετάσει και κλινικά και θα μπορεί να σας κατευθύνει κατάλληλα.Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X