Αρχική / Ψυχολογία / Θυμός / Ο 27χρονος αδερφός μου έχει επιθετική συμπεριφορά προς τη μητέρα μου, τι να κάνω;
Ο 27χρονος αδερφός μου έχει επιθετική συμπεριφορά προς τη μητέρα μου, τι να κάνω; thumbnail

Η 19χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Βένια

Ο 27χρονος αδερφός μου έχει επιθετική συμπεριφορά προς τη μητέρα μου, τι να κάνω;

Ο αδερφός μου έχει συχνά ξεσπάσματα θυμού ειδικά προς τη μητέρα μου. Δεν τολμά να του πει κάτι διαφορετικό από τη δική του γνώμη και αμέσως εκρήγνυται. Βρίζει πολύ άσχημα και μιλά, όπως δεν θα έπρεπε να μιλά κανείς στη μητέρα του. Τέτοια συμπεριφορά,ανάρμοστη κατ' εμέ, δεν την έχουμε προς τη μαμά μας, ούτε εγώ ούτε ο μεγαλύτερος αδερφός μας.


Ο αδερφός μου είναι 27 ετών. Περιμένω τη γνώμη και συμβουλή σας ενδεχομένως να επισκεφτούμε και κάποιο κέντρο διαχείρισης θυμού αν υπάρχει;


Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος, Δρ Μαρία Φωτιάδου:


Καλησπέρα σας, 


Ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας.


Είναι καλό να επισκεφτείτε κάποιον ειδικό στην περιοχή σας και να μιλήσετε μαζί του τόσο ο αδερφός σας όσο και εσείς οι ίδιοι για να τον στηρίξετε αν τυχόν περνάει κάποιες δυσκολίες.


Αν έχετε καλή σχέση μαζί του, μπορείτε κάποια στιγμή που νιώθετε ότι μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του και υπάρχει ο χρόνος, να του πείτε αυτά που παρατηρείτε και να του εκφράσετε την γνώμη σας και τη συμπαράστασή σας αν περνάει κάποιες δυσκολίες.


Πολύ σημαντικό είναι να τον ακούσετε αν έχει κάτι να σας πει χωρίς να νιώσει ότι τον κρίνετε. Μπορείτε βέβαια να εκφράσετε την δική σας άποψη όπως αναφέραμε και παραπάνω.


Θα του κάνει καλό να ξέρει ότι δεν τον απορρίπτετε ή τον κρινετε αλλά θέλετε να τον βοηθήσετε να ξαναβρεί τον εαυτό του και την ηρεμία του.


Ευχαριστούμε.
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X