Αρχική / Παιδί / Παιδιά με μεγαλύτερα αδέλφια κινδυνεύουν περισσότερο από τη γρίπη
Παιδιά με μεγαλύτερα αδέλφια κινδυνεύουν περισσότερο από τη γρίπη thumbnail

Παιδιά με μεγαλύτερα αδέλφια κινδυνεύουν περισσότερο από τη γρίπη

Καμπανάκι κινδύνου χτυπάει νέα επιστημονική έρευνα για τους γονείς που έχουν δύο ή περισσότερα παιδιά και τα μεγαλύτερα είναι ανεμβολίαστα. Και αυτό γιατί σύμφωνα με βρετανική μελέτη, τα παιδιά έως 2 ετών που έχουν μεγαλύτερα αδέλφια είναι πιθανότερο να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο, λόγω σοβαρής γρίπης.


Η έρευνα που διεξήχθη με στοιχεία για περίπου 400.000 μικρά παιδιά, έδειξε ότι τα βρέφη έως 6 μηνών που έχουν μεγαλύτερα αδέλφια, αντιμετωπίζουν υπερδιπλάσιο κίνδυνο να εισαχθούν σε νοσοκομείο λόγω γρίπης, από ό,τι βρέφη χωρίς μεγαλύτερα αδέλφια. Σχεδόν οι μισές εισαγωγές βρεφών έως 6 μηνών με γρίπη σε νοσοκομείο μπορούν να αποδοθούν ότι κόλλησαν από τα μεγαλύτερα αδέλφια τους.


Η γρίπη μπορεί να είναι σοβαρή για τα μικρά παιδιά, επειδή είναι πιθανό να τους προκαλέσει λοιμώξεις στους πνεύμονες και αναπνευστικές δυσκολίες, καθώς επίσης υψηλό πυρετό και σπασμούς.


Ο κίνδυνος, μάλιστα, είναι ακόμη μεγαλύτερος για τα μωρά που γεννήθηκαν μεταξύ Ιουλίου – Δεκεμβρίου, τα οποία είναι πολύ μικρά, όταν ξεκινά η νέα περίοδος γρίπης.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες που έκαναν την έρευνα, τα μωρά και τα μικρά παιδιά θα είναι καλύτερα προστατευμένα, αν οι γονείς εμβολιάσουν έγκαιρα τα μεγαλύτερα αδέλφια τους.


"Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο εγκεκριμένο εμβόλιο για μωρά κάτω των έξι μηνών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναζητήσουμε άλλους τρόπους για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο λοίμωξης. Τα παιδιά είναι πολύ αποτελεσματικοί φορείς εξάπλωσης των αναπνευστικών ιών, όπως της γρίπης. Η μελέτη μας δείχνει ότι τα μεγαλύτερα αδέλφια αποτελούν σοβαρό κίνδυνο λοίμωξης για τα μικρότερα αδέλφια", δήλωσε η δρα Πία Χάρντελιντ επικεφαλής της έρευνας.


Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας "European Respiratory Journal".

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X