Αρχική / Ψυχολογία / Ψυχαναγκασμοί: Τι είναι η μανία με τα γυναικεία πόδια;
Ψυχαναγκασμοί: Τι είναι η μανία με τα γυναικεία πόδια;  thumbnail

Ψυχαναγκασμοί: Τι είναι η μανία με τα γυναικεία πόδια;

Μανίες, φοβίες και Έμμονες Ιδέες. 


Ο συλλέκτης γυναικείων ποδιών…Μια αληθινή ιστορία. 


Από τον ψυχίατρο Dr. Frank Lamagnere


Τα γυναικεία πόδια αποτελούσαν το αντικείμενο επιθυμίας του Μορίς. Η καθήλωση της επιθυμίας του στα πόδια είχε τις ρίζες της σε συγκεκριμένα σε συγκεκριμένα βιώματα της παιδικής του ηλικίας. Ζούσε με την οικογένειά του στη Αίγυπτο κάτω από αρκετά δύσκολες συνθήκες. Λόγω έλλειψης χώρου μοιραζόταν τα ίδια κρεβάτια έχοντας ο ένας το κεφάλι δίπλα στα πόδια του άλλου. Για πολύ καιρό ξάπλωνε δίπλα στα πόδια της θείας του Σάρα. Ένα ακόμα καθοριστικό στοιχείο των δυσκολιών του ήταν η περιτομή του. Ένιωθε τρομερό άγχος. Πίστευε ότι τον είχαν ευνουχίσει. Αυτή η ιδέα τον ανησυχούσε για πολύ καιρό. 


Η ψυχαναγκαστική διάσταση της παραφιλίας του και ο αντίκτυπός της στην προσωπική και επαγγελματικήτου ζωή τον παρακίνησαν αρχικά να αναζητήσει βοήθεια. Ήταν λογιστής και είχε αρχίσει να μην μπορεί να συγκεκτρωθεί με αποτέλεσμα να αφιερώνει υπερβολικό χρόν ο στη δουλειά του. Του έκαναν παρατηρήσεις με εποτέλεσμα να μην μπορεί να συγκεντρωθεί. Οι σκέψεις όμως και οι εικόνες των ποδιών τον πολιορκούσαν και αποκτούσαν σταδιακά έναν ψυχαναγκαστικό χαρακτήρα βυθίζο0ντάς τον σε ονειροπολήσεις που αν και ευχάριστες έπαιρναν τόσο καταναγκαστικές διαστάσεις όσο ένα αληθινό ψυχαναγκαστικό πρόβλημα. 


Η γενικότερη προσωπικότητά του ήτν ψυχαναγκαστική. Ήταν σχολαστικός, υπερβολικά προσεκτικός και ήθελε να ελέγχει διαρκώ τα πράγματά του. Ήταν ιδιαίτερα χαρισματικός στο επαγγελμά του, ήταν τελειοθηρικός και του άρεσε η τάξη η αυστηρότητα και η οργάνωση. Δυσκολευόταν να εκφράσει τα συναισθήματά του. Χαρακτηριζόταν επίσης από μια μεγάλη επιθετικότητα η οποία εκδηλωνόταν με μεγάλα ξεσπάσματα θυμού πολλές φορές κατά τη διάρκεια της οδήγησης. 


Ένας σημαντικός λόγος που τον οδήγησε στην αναζήτηση της θεραπείας ήταν το γεγονός ότι ήταν παντρεμένος. Είχε δυο παιδιά και η γυναίκα του η οποία τον αγαπούσε πολύ άρχισε να μην αντέχει πια τη συμπεριφορά του. Για πολύ καιρό συμμετείχε και η ίδια στη σεξουαλική του φαντασίωση. Έφτανε μάλιστα στο σημείο να του κόβει φωτογραφίες με γυναικεία πόδια από περιοδικά Γιατί εκτός από αυτοκινητάκια συγκέντρωνε και φωτογραφίες ποδιών. Αφιέρωνε πολλλές ώρες της ημέρας του σε μια υποχρεωτιή καταναγκαστική αναζήτησω αποκομμάτων. 


Η γυναίκα του ζήλευε τα άλλα γυναικεία πόδια και δεν άντεχε να τον βλέπει να κοιτάει άλλα στον δρόμο ήθελε να ασχολείται μόνο με τα. Εκείνος δεν μπορούσε να αποφύγει με τίποτα αυτά τα βλέμματα. Κάποια στιγμή η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και σκέφτονταν ακόμα και το διαζύγιο.


Η περίπτωση δεν ήταν απλή. Συνήθως στους ψυχαναγκασμούς τα σύνοδα ερεθίσματα εί ναι οδυνηρά. Εδώ όμως είχαμε να κάνουμε με μια ευχάτιστη κατάσταση. Μια διέγερση. Κάθε συμπεριφορά που συνοδεύεται από ευχαρίστηση είναι ακόμα πιο δύσκολο να εξαλειφθεί. Αυτό που επρεπε να κάνουμε ήταν να προσπαθήσουμε να πετύχουμε ένα νμερικό αποτέλεσμα: Η εικόνα των γυναικείων ποδιών θα συνέχιζε να παίζει το ρόλο μιας φαντασίωσης στη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού χωρίς όμως να συνοδεύεται από ψυχαναγκαστικές ιδέες και ανεπιθύμητες συμπεριφορές. 


Αποφάσισα να συνδυάσω φαρμακευτική θεραπεία με την τεχνική του σταματήματος της σκέψης. Το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό. Ο Μόρις δε γύριζε πια στο δρόμο για να κοιτάζει τα πόδια των γυναικών. Απαλλάχθηκε από την τάση του να συλλέγει φωτογραφίες πράγμα που ήταν ένα πραγματικό επίτευγμα για έναν τόσο καταναγκαστικό άνθρωπο. Κατάφερε όχι μόνο να ξεπεράσει το άγχος αποχωρισμού της συνήθειας, του καταναγκασμού αλλά και να απαλλαχθεί σε επόμενο στάδιο ολοκληρωτικά από την επιθυμία του. Η σεξουαλική ζωή του ζευγαριου άρχισε να γίνεται όμως αρκετά υποτονική. Στην πορεία αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω το ερέθισμα πόδι για να ανανεωθεί η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού αλλά χωρίς να καταλήξουμε στους ψυχαναγκασμούς της προηγούμενης κατάστασης. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X