Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Πλαστική του αιδοίου : κίνδυνοι και ωφέλη για την υγεία
Πλαστική του αιδοίου : κίνδυνοι και ωφέλη για την υγεία thumbnail

Πλαστική του αιδοίου : κίνδυνοι και ωφέλη για την υγεία

Η αιδοιοπλαστική είναι μια επέμβαση που έχει ως στόχο να "ενισχύσει" τον κόλπο που έχει χαλαρώσει μετά από τον τοκετό ή λόγω της γήρανσης. Οι κολπικοί ιστοί μπορεί να τεντώσουν, σφίγγοντας χειρουργικά τον κολπικό ιστό που από μόνος του δεν μπορεί να εγγυηθεί μια αυξημένη σεξουαλική ανταπόκριση, δεδομένου ότι η επιθυμία, η διέγερση και ο οργασμός είναι πολύπλοκος.


Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μεγάλα χείλη του αιδοίου (τα μεγαλύτερα, τα εξωτερικά χείλη του κόλπου, η αιδοιοπλαστική  αλλάζει το μέγεθος ή το σχήμα των μικρών και μεγάλων χειλιών, συνήθως καθιστώντας τα μικρότερα ή  διορθώνοντας την ασυμμετρία μεταξύ τους.


Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσετε τη διαφορά μεταξύ της επανορθωτικής χειρουργικής και αισθητικής χειρουργικής προτού καταλήξετε σε μια από τις δύο.


Η επανορθωτική χειρουργική επέμβαση βελτιώνει τη λειτουργία ενός μέρους του σώματος, ενώ η αισθητική χειρουργική αλλάζει την αισθητική εικόνα. Μπορείτε να το σκεφτείτε σαν μια πλαστική μύτης: ο χειρουργός μπορεί να αναδιαρθρώσει το εσωτερικό της ρινικής κοιλότητας για να σας βοηθήσει να αναπνέετε καλύτερα ή να επέμβει αισθητικά ώστε να βελτιώσει την εικόνα σας.


Ορισμένες διαδικασίες αιδοιοπλαστικής για παράδειγμα, αναπτύχθηκαν αρχικά ως επανορθωτικές χειρουργικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση γενετικών ανωμαλιών όταν ο κόλπος ήταν ακατάλληλος, πολύ μικρός και υπήρχαν προβλήματα ούρησης, προβλήματα κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής ή κατά την έμμηνο ρύση. Μπορεί επίσης, να διορθώσουν προβλήματα όπως την ακράτεια ούρων που παρουσιάζεται σε μεγαλύτερες ηλικίες.


Στην πραγματικότητα, τα γεννητικά όργανα των γυναικών έχουν ένα ευρύ φάσμα φυσιολογικών εμφανίσεων που είναι ανατομικά σωστό. Δεν υπάρχει ένα σωστός σχηματισμός του κόλπου ή του αιδοίου..


Πρόσφατα, η τεχνολογία λέιζερ έχει εισαχθεί από ορισμένους χειρουργούς για την "κολπική αναζωογόνηση» και άλλες κολπικές χειρουργικές επεμβάσεις ώστε να αντικατασταθεί το παραδοσιακό νυστέρι.


 


 Οι αιτίες που προκαλούν την παραμόρφωση και ελάττωμα των μικρών και μεγάλων χειλιών: • Γενετικές ανωμαλίες

 • Τραύματα μετά την γέννηση

 • Λεμφόσταση

 • Χρόνια δερματίτιδα

 • Αυνανισμό

 • Συστηματική χρήση ορμόνης τοπικά και εσωτερικά

 • Σεξουαλικές ανωμαλίες


 


Οι κίνδυνοι της κολπικής αισθητικής χειρουργικής περιλαμβάνουν: • Λοίμωξη

 • Μόνιμες αλλαγές στην αίσθηση

 • Συνεχιζόμενο πόνο

 •  Ουλές


Η καλύτερη συμβουλή για τις γυναίκες που θέλουν να προβούν σε  κολπική χειρουργική επέμβαση είναι να μιλήσουν ανοιχτά με το γιατρό τους για τα συναισθήματα και τις ανησυχίες τους σχετικά με τα γεννητικά τους όργανα .Η παροχή συμβουλών από το γιατρό σας μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα ζητήματα της σεξουαλικής αυτοεκτίμησης και εμπιστοσύνης.


Μερικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε τον χειρουργό σας περιλαμβάνουν:


Ποιοι είναι οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι και επιπλοκές της χειρουργικής επέμβασης;


Ποια είναι τα οφέλη;


Θα αντιμετωπίσετε μειωμένη αίσθηση στον κόλπο ή την κλειτορίδα μου μετά την επέμβαση;


Η  χειρουργική επέμβαση μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά μου να έχω οργασμό;


Υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με τη χρήση των προϊόντων γυναικείας υγιεινής, όπως ταμπόν, μετά από χειρουργική επέμβαση εκεί;


Η χειρουργική επέμβαση θα επηρεάσει τη μελλοντική εγκυμοσύνη και τον τοκετό;

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X