Αρχική / Ψυχολογία / Υιοθεσίες στην Ελλάδα: Tι πρέπει να γνωρίζω;
Υιοθεσίες στην Ελλάδα: Tι πρέπει να γνωρίζω; thumbnail

Υιοθεσίες στην Ελλάδα: Tι πρέπει να γνωρίζω;

Αναγνώστρια μας ρώτησε : Καλησπέρα, Παρακολουθώ το Blog σας με πολύ ενδιαφέρον, εδώ και καιρό. Ένα θέμα που με απασχολεί και θα ήταν ενδιαφέρον να θίξετε με τους τόσο αξιόλογους συνεργάτες που έχετε θα ήταν το ζήτημα της υιοθεσίας στην Ελλάδα. Που μπορεί να γίνει , πώς και πόσο κοστίζει. Επιπλέον ενδιαφέρον έχει ο ψυχολογικός παράγοντας του ζευγαριού, για να το αποφασίσουν, τους φόβους τους, και τι προσεγγίσεις θα πρότειναν οι ψυχολόγοι που συνεργάζονται μαζί σας. 

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος απο το Χαμόγελο του Παιδιού ,Στέφανος Αλεβίζος
 


 Αρχικά, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά που επικοινωνήσατε μαζί μας για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως η υιοθεσία παιδιών. Είναι ένα θέμα που η καθημερινή εμπειρία φορέων και υπηρεσιών καταδεικνύει τη σπουδαιότητα του, καθώς τα ζευγάρια αλλά και τα άτομα που επιθυμούν να υιοθετήσουν παιδί διαρκώς αυξάνουν. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί γι΄ αυτό όπως πολύ σωστά παρατηρείτε το ζευγάρι ή το άτομο που θα ξεκινήσει την διαδικασία της υιοθεσίας θα πρέπει να έχει την στήριξη και την κατεύθυνση ενός ειδικού τόσο για να διαχειριστεί  δικά του /της θέματα όπως φόβοι, αγωνία, ματαιώσεις αλλά και θέματα του παιδιού. Όπως καταλαβαίνετε κάθε περίπτωση είναι μοναδική και κατά συνέπεια ο ψυχολόγος θα πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες του ζευγαριού ή του ατόμου.


 


Στην Ελλάδα οι αρμόδιοι φορείς για υιοθεσίες είναι


 


Το Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα» (τηλέφωνο επικοινωνίας 210-2640600)


Το Αναρρωτήριο Πεντέλης (τηλέφωνο επικοινωνίας 210-8109900)


Η Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» (τηλέφωνο επικοινωνίας 210-9858337)


Το Δημοτικό Βρεφοκομείο «Ο Άγιος Στυλιανός» στην Θεσσαλονίκη (τηλέφωνο επικοινωνίας 2310-940057) και


Η Κεντρική Αρχή Διακρατικών Υιοθεσιών του Υπουργείου Υγείας (τηλέφωνο επικοινωνίας 210 – 5243343)


 


Από τους παραπάνω φορείς μπορείτε να πάρετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.


Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, συνεργάτες μας, στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά S.O.S. 1056

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X