Αρχική / Ψυχολογία / Tι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε όταν χάνετε τη δουλειά σας
Tι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε όταν χάνετε τη δουλειά σας  thumbnail

Tι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε όταν χάνετε τη δουλειά σας

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται ξαφνικά χωρίς δουλειά.  Παρακάτω σας παρουσιάζουμε έναν οδηγό με τα αυτά που πρέπει και αυτά που δεν πρέπει να κάνετε όταν χάνετε την δουλειά σας.


 


Μην  πανικοβάλεστε


Είναι αρκετά στρεσογόνα η όλη κατάσταση και είναι λογικό, αλλά με το να αγχώνεστε δεν καταφέρνετε πολλά.  Το κλειδί εδώ είναι να μπορέσετε να δείτε με ηρεμία ποια είναι τα επόμενα βήματά σας . Ο πανικός το μόνο που θα σας κάνει είναι  να σας θολώσει και να μην σας αφήσει να δείτε καθαρά τι σας συμφέρει και τι όχι.


Αποδεχτείτε τη κατάσταση.


Αισθάνεστε χάλια και αυτό είναι λογικό. Αν αποδεχτείτε τη κατάσταση και αφήσετε τα αισθήματα άγχους στρες και απόγνωσης να έρθουν και να φύγουν , τότε θα δείτε ότι στο άμεσο μέλλον θα αρχίσετε να βλέπετε πιο ρεαλιστικά τη κατάσταση και αυτό θα κάνει καλό και σε εσάς αλλά και στη μελλοντική σας καρίερα.


 Πείτε το άμεσα στις τράπεζες


Ισως σκέφτεστε ότι έτσι θα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσουν να σας βοηθήσουν κατά κάποιο τρόπο. Η αλήθεια είναι ότι το μόνο που ενδιαφέρει τις τράπεζες είναι να έχει σταθερούς πελάτες που πληρώνουν και όχι κάποιον που είναι αρκετά  αναξιόπιστος τη δεδομένη στιγμή.  Ίσως καταφέρετε να κάνετε μια ρύθμιση με τις τρέχουσες δώσεις του δανείου σας και κάπως να ξαλαφρώσετε από τα τρέχοντα έξοδα.


Μην μενετε μέσα


Δεν υπάρχει λόγος να αποφευγετε τις κοινωνικές συναστροφές επειδή είστε άνεργος.  Δεν υπάρχει λόγος  για να ντρέπεστε για αυτό, ούτε δηλώνει κάτι για το άτομο σας.  Η κατάσταση στις οποία έχουμε επέλθει έχει καταντήσει την ανεργία ως κάτι σχεδόν "φυσιολογικό" οπότε ούτε ο πρώτος , ούτε ο τελευταίος είστε.  Μιλήστε για το θέμα με τους φίλους σας και που ξέρετε ίσως βρείτε μια άκρη μέσα από αυτούς.


Μην αμελείτε την υγεία σας


Η θλίψη που  συνοδεύει την απώλεια της δουλειάς είναι αναμενό να έχει επίπτωσεις στη υγεία σας.  Προσπαθήστε όμως να είστε σε καλή κατάσταση με το να θυμηθείτε τη παλιά σας ρουτίνα και με το να αποκτήσετε και πάλι ένα υγεινό τρόπο ζωής.


Ρυθμίστε την ασφάλεια σας


Μιλήστε για τη κατάσταση στον ασφαλιστή σας και κοιτάξτε να βρείτε προγράμματα ασφάλειας ποιο οικονομικά που σας συμφέρουν 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X