Αρχική / Συνταγές / Κυρίως / Χταπόδι μαρινάτο στα κάρβουνα
Χταπόδι μαρινάτο στα κάρβουνα thumbnail

Χταπόδι μαρινάτο στα κάρβουνα

Σας προτείνουμε ένα εύκολο και ελαφρύ πιάτο, χταπόδι μαρινάτο στα κάρβουνα. 


 


Υλικά


1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό) βρασμένο


μαρινάδα


3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 


1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο


2/3 φλιτζανιού κρασί κόκκινο


μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο


2 κ. σούπας ξερό θυμάρι ή ρίγανη


 


Για τα σαλατικά:


καρδιά από 1 μικρό μαρούλι


καρδιά από 2 αντίδια


2 φρέσκα κρεμμυδάκια


1 ματσάκι ρόκα


3-4 κλωνάρια άνηθο ή μάραθο (τα σαλατικά πλυμένα και καλά στραγγισμένα) 


 


Εκτέλεση:


Μόλις το χταπόδι αρχίσει να σφίγγει, κόψτε ένα ένα τα πλοκάμια. Φτιάξτε μια μαρινάδα με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κρασί, το πιπέρι, και το θυμάρι ή τη ρίγανη. Βάλτε τα πλοκάμια στη μαρινάδα και γυρίστε τα να αλειφτούν παντού. Σκεπάστε και διατηρήστε το χταπόδι στο ψυγείο μια νύχτα, και μέχρι 2 μέρες, Στην ψησταριά ετοιμάστε τα κάρβουνα ή προθερμάνετε καλά το γκριλ. Στραγγίξτε τα πλοκάμια και ψήστε στη σχάρα, 8-10 λεπτά από την κάθε μεριά, μέχρι το χταπόδι να ροδίσει καλά. Κόψτε τα σαλατικά σε χοντρά κομμάτια, περιχύστε με λίγη από τη μαρινάδα και ανακατέψτε. Βάλτε τα σε χωριστά πιάτα ή σε απλωτή γαβάθα, βάζοντας από πάνω το ψημένο χταπόδι. Σερβίρετε μαζί την υπόλοιπη μαρινάδα ως σάλτσα. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X