Αρχική / Υγεία / Δερματολογία / Μια αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης των πανάδων
Μια αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης των πανάδων  thumbnail

Μια αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης των πανάδων

Αναγνώστρια μας ρωτά: Είμαι καστανή και το δέρμα μου είναι άσπρο. Τα καλοκαίρια δεν κάθομαι ποτέ στον ήλιο, χρησιμοποιώ  αντηλιακό με δείκτη 50 και κάθε καλοκαίρι μα κάθε καλοκαίρι βγάζω πανάδες στο πρόσωπο και ειδικότερα στο μέτωπο που σταδιακά τον χειμώνα φεύγουν. Πώς μπορώ να τις αποφύγω; Φοβάμαι πως κάποια στιγμή θα είναι μόνιμες.


Απαντά η Δρ. Πηνελόπη Τυμπανίδη, Δερματολόγος


 Οι πανάδες που αναφέρει η κυρία μάλλον αναφέρονται στο μέλασμα και είναι πανάδες όχι τόσο της πιο προχωρημένης ηλικίας που εμφανίζονται από τα 50 και μετά, σαν αποτέλεσμα του αθροίσματος της ηλιοέκθεσης, αλλά είναι πανάδες που εμφανίζονται σε νεαρότερες ηλικίες. Εμφανίζονται επίσης σε γυναίκες που έχουν ακόμη κύκλο, πιο νεαρές γυναίκες που μπορεί να παίρνουν αντισυλληπτικά  ή και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όσο και αν προφυλασσόμαστε από τον ήλιο, η πανάδα του μελάσματος είναι πολύ δύσκολο να θεραπευτεί μπορεί όμως να βελτιωθεί δραματικά. Ο μόνος τρόπος να μην έχουμε μέλασμα είναι η πλήρης αποχή από την ηλιοέκθεση. Σε περίπτωση που κάνουμε θεραπεία λεύκανσης, κατά τη διάρκεια του χειμώνα και αυτό εξαφανιστεί ή σβήσει δραματικά, αρκεί μια μέρα να εκτεθούμε στον ήλιο χωρίς αντηλιακό και ας είναι και χειμώνας και αυτό θα επανέλθει αμέσως. Είναι λοιπόν νησίδες της επιδερμίδας που ουσιαστικά παράγουν περισσότερη μελανίνη, υπάρχει δηλαδή κάποια υπερμελάνωση.


Συμβουλές: Συνεχής προστασία από τον ήλιο χειμώνα – καλοκαίρι είναι απαραίτητη. Το αντηλιακό που φοράμε το καλοκαίρι και είναι υψηλού δείκτη θα πρέπει να το φοράμε και το χειμώνα χωρίς τίποτα άλλο, αντικαθιστώντας οποιαδήποτε κρέμα ημέρας.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X