Μια πρωτότυπη συνταγή για γεμιστά!

<p><span style="font-size: medium;"><strong>Υλικά:</strong></span></p>
<p>1 1/2 φλιτζάνι πλιγούρι, μουσκεμένο σε νερό για 10 λεπτά και στραγγισμένο </p>
<p>1 1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα, λιωμένο με πιρούνι</p>
<p>1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένο</p>
<p>1/2  φλιτζάνι ψίχα από φιστίκια Αιγίνης, χοντροκοπανισμένη </p>
<p>6-7 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα με ψαλίδι</p>
<p>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</p>
<p>16 μικρές μακριές πιπεριές (κόκκινες και πράσινες) </p>
<p>3 σκελίδες σκόρδο</p>
<p>1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο </p>
<p>1 αυγό</p>
<p>1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγισμένο </p>
<p> </p>
<p><strong><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση: </span></strong></p>
<p><span><span style="font-size: xx-small;">Σε γαβάθα ανακατέψτε το πλιγούρι με τη φέτα, το μαϊντανό  τα φιστίκια και το δυόσμο. Βάλτε πιπέρι και ανακατέψτε. Ψήστε κάτω από το γκριλ τις πιπεριές ολόκληρες, γυρίζοντας τες συχνά, να μαυρίσει η πέτσα τους. Με τσιμπίδα βάλτε τις πιπεριές μέσα σε νάιλον σακούλα, κλείστε τη και αφήστε τες 10 λεπτά. Ανοίξτε τη σακούλα και βγάλτε τη φλούδα από τις πιπεριές. Ξεκολλάει πολύ εύκολα. Προσεκτικά κόψτε και αφαιρέστε το κοτσάνι και τους σπόρους. Αν κάποια πιπεριά σχιστεί, δεν πειράζει. Με το μείγμα πλιγούρι-φέτα γεμίστε τις πιπεριές χρησιμοποιώντας μικρό κουτάλι. Στις σχισμένες πιπεριές βάλτε το σχίσιμο από κάτω, αφού πρώτα έχετε αλείψει το ταψί με λάδι. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείψτε από πάνω τις πιπεριές με ελαιόλαδο και ψήστε τες στους 25-30 λεπτά ή περισσότερο, μέχρι να αρχίσουν να τσιτσιρίζουν και να ροδίσουν. Αφήστε να μείνουν 10-15 λεπτά και σερβίρετε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου στολίζοντας με κλωνάρια μαϊντανού και δυόσμου.</span></span></p>

Σχετικά άρθρα