Αρχική / Ψυχολογία / Αυτογνωσία / Είσαι πολύ ευαίσθητη; Συμβουλές για να νιώσεις επιτέλους δυνατή
Είσαι πολύ ευαίσθητη; Συμβουλές για να νιώσεις επιτέλους δυνατή thumbnail

Είσαι πολύ ευαίσθητη; Συμβουλές για να νιώσεις επιτέλους δυνατή

Εκδηλώστε τις ευαισθησίες σας.


Καλύτερα να είσαι λιοντάρι για μια ημέρα παρά πρόβατο για μια ζωή.


"Sister Elizabeth Kenny"


Για να δημιουργήσεις δεσμούς με τους ανθρώπους πρέπει να αποκαλύψεις τις ευαισθησίες σου. Μπορεί να φοβάσαι ότι αν ανοίξεις την καρδιά σου σε κάποιον και δείξεις τα πραγματικά σου συναισθήματα και τον πραγματικό σου εαυτό, θα πληγωθείς. Δε γίνεται όμως να αποκτήσεις αληθινή οικειότητα με κάποιον χωρίς να καταστείς συναισθηματικά τρωτός απέναντί του.


Γράφει η ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας Sandra Ford Waltson 


Πολλοί άνθρωποι σήμερα δεν εγκαταλείπουν τις άμυνές τους επειδή δεν εμπιστεύονται κανέναν αρκετά. Ως αποτέλεσμα χτίζουν υψηλότερους συναισθηματικούς τοίχους γύρω τους για να μπορέσουν να κρατήσουν τα συναισθήματά τους απομονωμένα και αποκλεισμένα από τον έξω κόσμο.


Το θάρρος να εκδηλώσεις τα συναισθήματά σου γκρεμίζει αυτά τα εμπόδια και σε φέρνει πιο κοντά στους ανθρώπους. Το κλειδί των ανθρώπινων σχέσεων είναι το θάρρος να είσαι ανοιχτή και ευαίσθητη. Όταν αποκαλύπτεις ένα καλά φυλαγμένο μυστικό για τον εαυτό σου, ανακαλύπτεις ότι ο καταπιεσμένος φόβος και οι αναστολές που σχετίζονται με αυτόν χάνουν τη δύναμή τους.


Οι γυναίκες σήμερα τείνουν να έχουν δυο ειδών ευαισθησίες.


Το πρώτο είναι η αυτοθυσία, μια επίκτητη προθυμία να παραμερίζουν το προσωπικό τους συμφέρον προκειμένου να είναι χρήσιμες στην κοινωνία –πολλές φορές σε υπερβολικό σταθμό.


Το δεύτερο τρωτό σημείο που διδάσκονται οι γυναίκες είναι η ετοιμότητα να πιστεύουν τις προσβολές και την περιφρόνηση  οι οποίες αποτελούν μια διαστρεβλωμένη εικόνα του εαυτού τους με αποτέλεσμα να μην είναι πια σίγουρες ότι η αντίληψη που έχουν για τον εαυτό τους ταυτίζεται με αυτή που έχουν οι άλλοι.


Όταν παραδεχτείς αυτές και άλλες παρόμοιες ευαισθησίες μπορείς να τις ξεφορτωθείς. Είναι σα να ελευθερώνεις ένα πουλί που ζούσε σε κλουβί και να το παρακολουθείς να πετάει μακριά. Αυτά που φοβόμαστε να αποδεχτούμε μας κρατούν αιχμάλωτες αλλά μόλις τα αναγνωρίσουμε παύουν να μας έχουν υπό τον έλεγχό τους.


Πώς θα καταφέρεις να βρεις το θάρρος να μιλήσεις και να αποκαλύψεις σθεναρά τις ευαισθησίες σου και να βελτιώσεις τη ζωή σου.


-Εκτίμησε τη ζωή σου. Τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξεις; Πώς θα το καταφέρεις; Είναι καιρός να καταστρώσεις ένα σχέδιο


-Διεκδίκησε τα δικαιώματά σου!


-Παρατήρησε τον τρόπο που σκέφτεσαι. Μάθε να ακούς την εσωτερική σου φωνή.


-Δείξε εμπιστοσύνη στα συναισθήματά σου. Να είσαι επίμονη και να έχεις θάρρος να εκφράσεις όλα αυτά που σκέφτεσαι ακόμα και εκείνα που σε πληγώνουν.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X