Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Σου αρέσει το σεξ μαζί μου; Tι να του απαντήσω;
Σου αρέσει το σεξ μαζί μου; Tι να του απαντήσω; thumbnail

Σου αρέσει το σεξ μαζί μου; Tι να του απαντήσω;

Aναγνώστριά μας ρωτά: 


Γιατί ο φίλος μου με ρωτάει συνέχεια αν μου αρέσουν αυτά που κάνει στο σεξ και αν με ικανοποιεί; Με ρωτά ακόμα και κατά τη διάρκεια του σεξ. Γιατί το κάνει αυτό, τι είναι αυτό που ζητά; Είναι επιβεβαίωση;


Απευθύναμε το ερώτημα στον ψυχολόγο, ομαδικό αναλυτή Δημήτρης Κατσαρός. Υπάρχουν δυο απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα. Η μία αφορά τον σύντροφο ότι μπορεί να νιώθει ανεπάρκεια και η δεύτερη έχει να κάνει με την ίδια την αναγνώστρια, μήπως η ίδια δεν επικοινωνεί με τρόπο που να αντιλαμβάνεται ο σύντροφός της αν της αρέσει ή όχι.


Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να συνδυάζονται αυτές οι δυο εκδοχές. Ο σύντροφός της να νιώθει ανασφάλεια με το γεγονός ότι δεν επικοινωνεί με τον τρόπο που αυτός αντιλαμβάνεται στο συγκεκριμένο θέμα και αυτό του ενισχύει μια ήδη υπάρχουσα ανασφάλεια.


Τώρα, τι μπορεί να φοβάται ένας άνδρας στο σεξ ; Ο άνδρας τρομάζει στο σεξ γιατί βρίσκεται σε μειονεκτική θέση αναφορικά με τους οργασμούς . Μια γυναίκα μπορεί να έχει πολύ περισσότερους οργασμούς από εκείνον. Ο άνδρας κάποια στιγμή κουράζεται ενώ η γυναίκα έχει πολύ μεγαλύτερη αντοχή. Το δεύτερο που ενδεχομένως  προκαλεί φόβο είναι το να μην ανταποκριθεί «στυτικά» ο άνδρας και ανησυχεί αν αυτό συμβεί μια φορά, για το πώς θα εξελιχθεί η συνέχεια των πραγμάτων. Πώς θα μπορέσει να ανταποκριθεί την επόμενη φορά;


Αυτό βέβαια έχει συμβεί σε όλους τους άνδρες, δεν υπάρχει άνδρας που να μην του έχει συμβεί από μια ηλικία και μετά. Και ουσιαστικά εκεί ξεκινάει ένας μεγάλος φόβος. Και στην αντιμετώπιση παίζει σημαντικό ρόλο και η σύντροφός του. Το πώς θα συμπεριφερθεί εκείνη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να του καταλογίσει την αποκλειστική ευθύνη. Το σεξ είναι υπόθεση και των δυο μπορεί να ευθύνεται και η σύντροφος να είναι πιεστική βιαστική ίσως και ιδιαίτερα απαιτητική και να κουράζει τον άνδρα της. Ο άνδρας δεν είναι υπερπαραγωγή του σεξ μερικές φορές μπορεί η πράξη να γίνεται χωρίς μεγάλη ένταση ή και σε μικρότερη συχνότητα. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X