Αρχική / Για το παιδί / Πόση ώρα πρέπει να αφιερώνει το παιδί σε τηλεόραση, υπολογιστή;
Πόση ώρα πρέπει να αφιερώνει το παιδί σε τηλεόραση, υπολογιστή; thumbnail

Πόση ώρα πρέπει να αφιερώνει το παιδί σε τηλεόραση, υπολογιστή;

Πόση να βλέπει το παιδί τηλεόραση και πόση ώρα πρέπει να αφιερώνει στον υπολογιστή ανάλογα με την ηλικία του; 


Απαντά η Συμβουλευτική Ψυχολόγος Dr. Τζίνα Θανοπούλου, Ph.D. ,Ed. M Harvard University, Διευθύντρια του Κέντρου Συμβουλευτικής Μαθησιακών Δυσκολιών του ISAInternational School of AthensΤα παιδιά μπορούν να βλέπουν, επιλεκτικά, μερικά προγράμματα στην τηλεόραση ανάλογα με την ηλικία τους και την εξελικτική του φάση. Στην πιο μικρή ηλικία περιορισμένη χρήση συνίσταται με μερικά προγράμματα ψυχαγωγικά.


Αργότερα όταν τα παιδιά μεγαλώσουν μπορούν να βλέπουν μεγαλύτερη ποικιλία και ποσότητα ψυχαγωγικών εκπομπών, ενημερωτικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων πάντα με παρακολούθηση και έγκριση των γονέων.


Η τηλεόραση δεν έχει μόνο κακή επιρροή, μπορεί να έχει και καλή αν έχει προηγηθεί η σωστή επιλογή και επίβλεψη από τους γονείς.


ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΒΛΕΨΗ & ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ .AYTO IΣXYEI ΚΑΙ ΓΙΑ ΤV & INTERNET & ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ. ΟΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ & ΕΠΙΒΛΕΨΗ.


Το σωστό είναι ούτε να στερούμε το παιδί από την ενημέρωση και τα πιο μικρά από ορισμένες ταινίες και εκπομπές ιδιαίτερα διασκεδαστικές αλλά ταυτόχρονα να προστατεύουμε από τα αρνητικά μηνύματα ορισμένων προγραμμάτων, τα αρνητικές επιρροές και άλλους κινδύνους του διαδικτύου.


ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΥΟΘΕΤΗΣΗ ΣΩΣΤΩΝ ΠΟΙΟΤΗΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ.


Επίσης πρέπει να μάθουν τον ελεύθερο χρόνο τους να τον ξοδεύουν με ουσιαστικό τρόπο. Να κάνουν και ευχάριστα πράγματα  όπως σπορ, να έχουν επαφή με τη φύση, να παίζουν σε εξωτερικό χώρο με άλλα παιδιά, να ασχοληθούν με τη ζωγραφική με τον χορό και όχι μόνο να έχουν παθητικές ενασχολήσεις, να κάθονται δηλαδή μπροστά στην τηλεόραση σε έναν υπολογιστή.


Σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν και οι γονείς με το δικό τους παράδειγμα στάσης και τρόπου ζωής. Αν οι γονείς είναι παθητικοί και κάθονται συνέχεια μπροστά στην τηλεόραση, στο κομπιούτερ, το παιδί τους θα κάνει το ίδιο. Πρέπει ο γονιός με τις επιλογές του να δείχνει στο παιδί και άλλες διεξόδους και τρόπους διασκέδασης μέσω της άθλησης, της τέχνης κτλ.


ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΛΕΝΕ !

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X