Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Είμαι κακός εραστής;
Είμαι κακός εραστής;  thumbnail

Είμαι κακός εραστής;

Αναγνώστης μας ρωτά:


Σας παρακαλώ να με ενημερώσετε γιατί δεν είμαι ποτέ έτοιμος και θέλω σχεδόν πάντα βοήθεια από την σύντροφό μου προκειμένου να έρθω σε σεξουαλική επαφή. Επιθυμώ πάρα πολύ την σύντροφό μου όπως και αυτή και έχουμε μια καλή σεξουαλική ζωή αλλά δεν είμαι αυτό που λέμε σπίρτο και αυτό διακριτικά στεναχωρεί εκνευρίζει την σύντροφό μου. Έχω επισκεφθεί γιατρό ουρολόγο με εξέτασε κάναμε και εξέταση για τεστοστερόνη η οποία ήταν λίγο κάτω από την μέση φυσιολογική τιμή μου είπε ότι δεν είναι ανησυχητικό και ότι τα αίτια είναι ψυχολογικά. Θα ήθελα και από εσάς μια απάντηση, ευχαριστώ πολύ.


Αγαπητέ αναγνώστη. Απευθύναμε το ερώτημά σας στον ψυχολόγο- ομαδικό θεραπευτή κύριο Δημήτρη Κατσαρό. Ελπίζουμε η απάντησή του να σας βοηθήσει.


Το άγχος που οι περισσότεροι βιώνουμε λόγω της κρίσης και των καθημερινών οικονομικών προβλημάτων είναι ένας λόγος που ευνουχεί σεξουαλικά τους άνδρες σήμερα και φτάνει στο σημείο να καθρεπτίζεται στη σεξουαλικότητά τους.


Άλλος ένας λόγος μπορεί να είναι ο υπερβολικός όχι «φυσιολογικός» φόβος του άνδρα να μην παραβιάσει τα όρια της γυναίκας. Να μην είναι παρεμβατικός στο σώμα της και στη σεξουαλικότητά της, να αποφύγει κάθε είδους βία- και δεν μιλάμε φυσικά για κακοποίηση- αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ερωτικό κάλεσμα να γίνεται πάντα από τη γυναίκα.


Να δούμε ένα ανάλογο παράδειγμα; Στη Σουηδία οι νόμοι για τη σεξουαλική παρενόχληση είναι τόσο αυστηροί με αποτέλεσμα οι άνδρες να κάθονται και να περιμένουν το ερωτικό κάλεσμα της γυναίκας. Αυτό γίνεται πολλές φορές από υπερβολικό άγχος μήπως προκαλέσουμε κάποιο κακό τη γυναίκα. Βιώνουμε τον ανδρισμό και τη σεξουαλικότητα την ανδρική με έναν τρόπο μοχθηρό σαν να είναι κακός για την γυναίκα, μήπως της προκαλέσει βλάβη. Και το αποτέλεσμα είναι και πάλι ο αυτοευνουχισμός του άνδρα.


Μπορεί να φταίνε και οι συνθήκες. Μήπως κάποια γυναίκα έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στη ζωή του; Μήπως η μητέρα ή κάποιο άλλο άτομο ευνούχισε το άτομο αυτό; Μήπως φταίει η κουλτούρα της οικογένειας και το πώς αντιμετώπισε το θέμα αυτό; Μήπως κάποιος παιδαγωγός ή κάποια τροφός πέρασε λάθος σεξουαλικά μηνύματα; Μήπως αυτό το παιδί έχει γίνει μάρτυρας έντονης σεξουαλικής βίας και εσωτερίκευσε αυτή την σεξουαλική διαδικασία και υπάρχει η θεώρηση ότι αυτή πρέπει να ελέγχεται μέσα από καλέσματα της συντρόφου και δεν ανταποκρινόμαστε όταν δεν μας καλούν;


Ο άνδρας αυτός μπορεί επίσης να θέλει πολύ τη σύντροφό του μπορεί να την θέλει πολύ τη γυναίκα του και να τη θέλει πολύ και νιώθει λίγος σε ότι και αν κάνει για να την ικανοποιήσει. Η γυναίκα πρέπει να είναι δεκτική, να του πει όχι όμως σε στυλ συμβουλής αλλά σαν να εκθέτει την άποψή της, να πει «δεν με πειράζει να παίρνεις και εσύ πρωτοβουλίες, δεν με πειράζει να έχεις εσύ τον πρώτο λόγο».

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X