Αρχική / Υγεία / Γαστρεντερολογία / Μπορούν οι πολύποδες να σχετίζονται με καρκίνο στο στομάχι;
Μπορούν οι πολύποδες να σχετίζονται με καρκίνο στο στομάχι; thumbnail

Μπορούν οι πολύποδες να σχετίζονται με καρκίνο στο στομάχι;

Αναγνώστρια μας έθεσε το εξής ερώτημα: 


"Σας παρακαλώ πολύ αν μπορείτε να με καθησυχάσετε γιατί φοβάμαι μην έχω καρκίνο στο στομάχι. Κόλλησα σε νοσοκομείο εδώ στην Ελλάδα ηματίτιδα c και έκανα θεραπεία στην Αγγλία. Το hcvpcr είναι αρνητικό, έχω όμως λιπώδη διήθηση ήπατος. Κόλλησα επίσης ecoli enterococcus faecalis ψευτομονάδες, αλλά και κλεψιέλα. Έκανα θεραπεία πριν από ένα χρόνο γύρω στις 45 ενέσεις gentamisin και άλλη μια αντιβίωση και τα συμπτώματα κάπως υποχώρησαν. Τώρα όμως έχω έντονα συμπτώματα καύσους στον πρωκτό. Έκανα γαστροσκόπηση και κωλονοσκόπηση και μου βρήκαν πολύποδες στο στομάχι τους οποίους δεν είχα ποτέ πριν. Περιμένω τα αποτελέσματα της βιοψίας που έκανα. Εγώ ακόμη υποφέρω από κάψιμο στον πρωκτό. Τι μπορεί να μου συμβαίνει;"


Την απάντηση μας έδωσε ο κ. Οικονόμου Μιχάλης,  Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος,  Επεμβατικός Ενδοσκόπος.


  


Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως οι πολύποδες δεν έχουν καμιά σχέση με την κλεψιέλα και με τις υπόλοιπες λοιμώξεις που αναφέρει η αναγνώστρια. Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως οι πιθανότητες να είναι καλοήθης οι πολύποδες του στομάχου είναι πάνω από 95%, επομένως δεν πρέπει να ανησυχεί καθόλου. Αυτοί οι πολύποδες μπορεί να είναι απλοί κυστικοί πολύποδες, οι οποίοι είναι άνευ σημασίας.


Οι πιο συχνοί (80%) είναι υπερπλαστικοί, που δεν έχουν σχέση με καρκίνο στομάχου. Οι αδενωματώδεις περιέχουν εστία αδενοκαρκινώματος (30%), ενώ αδενοκαρκίνωμα μπορεί να βρεθεί σε κάποιο άλλο σημείο του στομάχου ταυτόχρονα (20%), μαζί με τον καλοήθη πολύποδα.


Θα περιμένει τα αποτελέσματα της βιοψίας και δεν θα χρειαστεί να ξανά ασχοληθεί.


 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X